Що хіпі зробили для сучасної моди?

6 травня 2016
Vita.
Квіти у волоссі, штани кльош, розстебнуті сорочки, сандалі на босу ногу, безліч браслетів, круглі окуляри і одяг психоделічних забарвлень - ми розповімо, які речі стали культовими завдяки руху хіпі.

Техніка тай-дай


Ця техніка фарбування тканини зародилася ще в Стародавній Індії та Китаї, але набрала популярності в XX столітті саме завдяки дітям квітів. Вона є трендом і в сучасній моді: приклади футболок, суконь і навіть штанів tie-dye можна знайти в круїзних колекціях багатьох світових домів моди.

Штани кльош


У далекому 1813 році штани кльош були частиною уніформи американських матросів і одного разу перенеслися в гардероб пересічних громадян. Але сталося це аж в 60-х роках наступного століття і тільки завдяки вільнодумним хіпі. Цивільна версія кльош зазнала деяких змін: на відміну від військових штанів, які розширювалися від стегна, штанини хіпі "кльош"- від коліна. Вони стали такою ж невід'ємною частиною руху, як і одяг психоделічних забарвлень.

Сучасна мода теж любить кльош: він пережив неймовірну хвилю популярності в 90-х і знову користується популярністю в списках головних тенденцій сезону.

Етнічні мотиви


Мокасини, браслети і жилетки, як в індіанців, африканські сукні дашики, індійські сорочки і туніки, сандалі, вільні каптани, традиційні квіткові візерунки і "огірки" в узорах - жодна субкультура не поєднувала в собі більше етнічних елементів, ніж рух хіпі. Можливо, саме їм ми зобов'язані тим, що в новому сезоні дизайнери черпають натхнення з традиційних костюмів корінного населення Америки та слов'янської вишивки.

Прикраси


Хіпі запозичили у індійців не тільки предмети одягу, але й прикраси: різноманітні плетені браслети, які можна було дарувати як символ дружби, і довгі намиста з талісманами. Вони також придумали обв'язувати голову банданами і хустинками на манер мореплавців, прикрашати довге волосся квітами або цілими вінками і носити окуляри зі світлими круглими лінзами.

Натуральні тканини


Хіпі прагнули повернутися до первозданної чистоти, до природи. Цілком логічно вони відмовлялися від синтетичних тканин і обирали льон, коноплі, бавовну і шерсть. Їхній приклад сьогодні наслідує багато знаменитих дизайнерів: Ірина Каравай, Стелла Маккартні і дует Марії Грації Кьюрі і П'єрпаоло Піччолі в колекції Valentino.

Гасла і малюнки


Всім відомий знак "пацифік" і фрази "All you need is love", "Make love, not war" і "Give peace a chance" на якийсь період перенеслися з плакатів на різнокольорові футболки та стали одними з найбільш значущих попередників сучасних принтів на одязі.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше