Що чекає гостей на "Великому грузинському застіллі"?

24 вересня 2015
Редакція
Сам Бог якось сидів за одним столом із предками грузинів і так чудово провів час, що на знак подяки подарував їм власні землі, найбільш родючі та мальовничі ― так говорить древня легенда. "І, мабуть, невипадково, враховуючи таку кількість долин і виноградників, він віддав їм джерела Боржомі з унікальною мінеральною водою вулканічного походження", ― підтверджують мешканці сучасної Грузії.
 

То що ж чекає гостей на "Великому грузинському застіллі"?
 
В першу чергу, багато смачної грузинської їжі! Двадцять ресторанів грузинської кухні приготують для відвідувачів страви на будь-який смак і гаманець: хінкалі, хачапурі, шашлик, чахохбілі, а також авторські та фірмові страви, соуси, домашні ласощі. Гості зможуть насолодитися грузинськими наїдками у повній мірі.
 
Окремо буде облаштована зона майстер-класів, де всі охочі зможуть опанувати тонкощі приготування грузинських страв під керівництвом досвідчених грузинських шеф-кухарів.

У рамках свята також відкриється ярмарок, де будуть представлені вина, сири і грузинські сувеніри, традиційні вироби з кераміки та емалі.

Під час застілля гостей розважатимуть народною грузинською музикою, а також сучасними композиціями в обробці діджея. Танцювальні колективи не лише порадують глядачів лезгінкою, а й після виступу навчать їх правильно виконувати старовинні грузинські танці.

За традицією, керувати застіллям має тамада ― шанована і досвідчена людина з числа запрошених. Цю роль на "Великому грузинському застіллі" виконає спеціальний гість із Тбілісі ― відомий грузинський співак, актор і телеведучий Зура Манджавідзе.

Крім того, в міні-кінотеатрі просто неба покажуть класичні та сучасні фільми грузинських режисерів. Ветераном кінопоказу стане "Міміно", а найбільш юним учасником ― "Сліпі побачення" режисера Левана Когуашвілі 2014 року.

Маленькі гості свята теж знайдуть, чим зайнятися, ― для них проведуть багато творчих майстер-класів. Із собою малюки зможуть забрати грузинську листівку, ляльку, вовняну іграшку та інші вироби, створені власноруч. А гончар і коваль познайомлять дітей та їх батьків із традиційними грузинськими ремісничими техніками.

"Велике грузинське застілля" проходить за підтримки посольства Грузії. "Ми завжди раді проектам, які розвивають і зміцнюють міжкультурні зв’язки, і дуже вдячні грузинським брендам, представленим в Україні, за підтримку. Україно-грузинська дружба міцнішає щороку, і нам давно час збиратися за одним великим столом, як належить друзям", ― говорить посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба.
 
"Велике грузинське застілля" пройде 26 і 27 вересня, з 11:00 до 20:00, у Національному ботанічному саду ім. Гришка за адресою Тимірязєвська, 1.

Вартість відвідування ботсаду – 30 гривень для дорослого і 10 гривень для дитини. Вхід на подію безкоштовний.

Будемо раді бачити на "Великому грузинському застіллі" усіх, хто любить Грузію, смачно поїсти, весело потанцювати, співати і розуміється на гарному вині.

Детальну інформацію можна подивитися на сторінці події www.facebook.com/events/440455816162837
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше