Ровесники Незалежності: час фіксувати моменти української новітньої історії

20 серпня 2015
UAPOST.US

uapost.us

Сергій Полежака – двадцятичотирирічний український фотограф, переможець цьогорічного професійного конкурсу "Фотограф року" у номінації "Документальна фотографія". На цьому конкурсі Сергій представив свій спец-проект "Мости Донбасу".

Іноземці часто мають змогу побачити події в Україні очима Сергія, адже він співпрацював з провідними світовими інформаційними агенціями, зокрема з "Reuters", "European press agency", "Associated Press" та "Agence France-Press".

Згодом Сергій фотографував для багатьох іноземних газет та журналів, серед них – "Der Spiegel", "La Vanguardia", "Het Nieuwsblad", "Tages Anzeiger" та інші.

Від початку "Євромайдану" Сергій здебільшого працював для "Bild" - газети, що має найбільші тиражі в Європі.

Сергій знімав фото та відео боротьби на Майдані, а з початком воєнних дій на Донбасі поїхав працювати на Східну Україну – у Донецьк, Слов’янськ, Маріуполь та навіть на місце трагедії Боїнга MH17.
 

uapost.us

uapost.us

uapost.us

uapost.us

uapost.us

uapost.us

uapost.us

Сергій знімає не тільки репортажні фото для новин, але й емоційні соціальні світлини. На його фотографіях і так звані повстанці ЛНР, і українські військові, і місцеві жителі, втомлені від стрілянини, і вимушені переселенці, і зруйновані мости Донбасу. Світлини Сергія показують, чим став конфлікт на Донбасі для кожного з його героїв.

Талант Сергія відзначили і професори Данської школи медіа та журналістики – нещодавно Сергій отримав від них запрошення на навчання і вирушає вже восени. 

"Ровесники Незалежності" – це 24 цікаві історії про двадцятичотирирічних українців до Дня Незалежності України від проекту розвитку молоді ПРООН.

(via)

Читайте також:
Pulitzer Prize 2015. Фотографія

Український військовий про гадюк, бурятів та шосту хвилю мобілізації
АТО очима бійців в Дебальцеве
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше