Різниця у догляді за зовнішністю зменшується: 7 причин чому

Всім знайомі поняття - "конфлікт поколінь" і "гендерне непорозуміння", але чи чули ви про різницю у догляді за зовнішністю, як поєднання двох вище згаданих явищ?

Думка, що жінки суперкваліфіковані, щоби давати чоловікам поради про те, як "елегантно старіти", є значним применшенням. Цей шлях не завжди був легким і охоплював чимало косметичних невдач. Але сьогодні жінки виглядають досить непогано у свої 50 і старше, часто набагато краще за їхніх половинок – чоловіків.
 


Побутує думка, що це питання часу, коли повсюди з’являться салони "тільки для чоловіків". Кілька таких уже існують, вони пропонують послуги виключно для мужчин: догляд за обличчям, мелірування, епіляція, манікюр і педикюр, які відповідають чоловічим потребам. Не дивно, що "бумери" - які хочуть залишатися вічно молодими - вказали нам шлях. Прагнучи за допомогою засобів для шкіри та волосся постійно омолоджуватись, багато чоловіків середнього віку регулярно використовують фарбу для волосся, ботокс, лазерні та інші косметичні процедури. Наступне покоління не відстає. Юнаки хочуть користуватись засобами, які не тільки зменшують ознаки старіння, але й покращують їхній теперішній зовнішній вигляд.

Ви можете назвати це рівними можливостями – або, можливо, рівним опортунізмом – але немає ніяких сумнівів у тому, що за чоловічими тенденціями по догляду за собою у даний час ретельно стежить косметична промисловість. Сьогоднішня демографічна ситуація демонструє величезний потенціал і серйозні економічні результати, якщо більше чоловіків почнуть доглядати за своїм зовнішнім виглядом. Добрі новини? Хлопці почали бачити плюси у покращенні свого зовнішнього вигляду, що раніше вважалось непотрібним. Не такі добрі новини? Чоловіки можуть швидко пройти дуже специфічний шлях, який жінки долали впродовж багатьох десятиліть.

Незважаючи на те, чи інтерес чоловіків до косметичних засобів є позитивним чи негативним, є чіткі підстави вважати, що ця тенденція, ймовірно, буде розвиватися.

Чоловіки також прагнуть кращого 


Акцент нашої культури на молодості та красі не дискримінує нікого. Рекламні кампанії у засобах масової інформації, які пропонують боротьбу зі старінням, націлені як на чоловіків, так і на жінок. Реклами фарби для волосся, добавок тестостерону і препаратів від еректильної дисфункції є такими ж поширеними, як і реклами жіночих товарів для краси. Однак, якщо жіночі журнали критикують за цифрове підвищення привабливості моделей, зображення чоловіків досить часто виглядають нереально. Коли чоловіки певного віку з'являються у засобах масової інформації, їх часто зображують з гумором (або насмішками) щодо того, як вони борються зі значенням віку в сучасній культурі. Тим часом, «завжди готовий» мужній чоловік з шістьма кубиками на пресі та густою чуприною зображується як ідеальний образ сильної частини людства. Відтак, хлопці різного віку починають звертати увагу на таке повідомлення: "приділяйте більше уваги вашому зовнішньому вигляду, і ви теж будете щасливими та успішними."

Економіка краси


Сьогодні необхідність виглядати молодо і привабливо особливо важлива, якщо говорити про роботу. На вперто низько оплачуваному ринку праці старшим чоловікам все важче знайти роботу після 50 і як тільки вони досягають цього віку, деякі вважають, що саме він перешкоджає їм отримати підвищення. У той час, нещодавно було доведено, що хороший зовнішній вигляд дає претендентам на робочі місця перевагу, а також успішність більше залежить від зовнішності людини. Схожа ситуація відбувається і з чоловіками, і з жінками. Короткострокові інвестиції у пластичну хірургію сприймаються деякими чоловіками як довгострокові економічні перспективи.

Новий чоловік


З точки зору соціології, чоловіча ідентичність зазнала кардинальних змін за останні кілька десятиліть. Хоча привабливість завжди була важливим аспектом для обох статей, чоловіки повинні були гарно виглядати природним шляхом. Маленькі пустощі з косметичними засобами вважалися неприйнятними для чоловіків, а тих, хто працював над своєю привабливістю часто вважали марнославними або невпевненими у собі. Красивих чоловіків навіть запитували про їх сексуальну орієнтацію або називали метросексуалами. Після того, як зневажливий термін "метросексуальність" практично втратив своє значення, чоловіки по всьому світу, в містах і у сільській місцевості почали проявляти інтерес до покращення свого зовнішнього вигляду.

Він/вона/ми


У той час як культурний акцент змістився на молодість та красу, ми також можемо спостерігати змішування гендерних ролей. Все більше жінок працює і утримують свої сім’ї. Більше чоловіків виховують дітей, не виходячи з дому і навіть печуть хліб. У сім’ях, де двоє батьків працюють над своєю кар’єрою, ставлення до виховання дітей і домашніх обов’язків змінилось, тепер чоловіки повинні брати частину цих справ на себе. Чоловіки-знаменитості зараз виступають у тих ролях, які колись були типовими тільки для жінок – шеф-повари, стилісти і домогосподарки - це тільки питання часу, однак незабаром звичайні чоловіки робитимуть такі речі щодня. Під впливом цього зміщення з’являються дії її звички, які підтримують ці нові ролі.

Кращий профайл


Сьогодні багато людей відкладають шлюб та близько один з двох закінчується розлученнями (у випадку другого заміжжя кількість розлучень стає навіть більшою), тому на "полі знайомств" з’являється все більше чоловіків. Колись образу хорошого сім’янина було достатньою, щоби привабити потенційних залицяльниць. Сьогодні жінки більш незалежні, особисто і фінансово, тому чоловіки відчувають, що повинні пропонувати інші активи, у тому числі пристрасть, інтереси та зовнішність. Зрілі чоловіки розповідають, що почуваються дискомфортно, виставляючи невідредаговані фотографії на сайтах знайомств, побоюючись, що їх справжній вік і зовнішній вигляд відлякає потенційних залицяльниць – проблема, з якою жінки боролися впродовж багатьох років.

Дерматологія "ззовні та всередині"


У той час як косметичну хірургію розглядають переважно як "виправлення" фізичних вад - опіків, шрамів від вугрової висипки, каліцтв і т.д. - неінвазивні дерматологічні процедури у даний час є для багатьох людей частиною рутинного догляду за шкірою. Retin A, пілінг, Fraxel та лазерні втручання регулярно використовуються пацієнтами для антивікових цілей. Ультразвукові технології, що стимулюють вироблення колагену і роблять шкіру більш пружною, стають все більш популярним серед чоловіків. Їм, занадто зайнятим для відпочинку, якого традиційно потребує підтяжка обличчя, ці внутрішні та зовнішні процедури допомагають виглядати свіжими і здоровим або змушують інших вірити у те, що їх привабливість абсолютно природна.

Один за всіх, всі за одного


Косметичні процедури вже не є прерогативою тільки багатих і знаменитих або старіючих жінок. Оскільки пластична хірургія і неінвазивні методи лікування знаходяться у масовому продажі, більше чоловіків і жінок - у віці від 18 і аж до 85 років - просять про хірургічні зміни. Ці питання викликають все менше сорому та таємничості, все більше людей відкрито говорять про ті зміни зовнішності, які вони зробили. Деякі знаменитості навіть вихваляються своїми операціями, демонструючи фотографії до і після, наче операція – швидке і легке рішення для краси. За даними Американського товариства естетичної пластичної хірургії , кількість чоловіків, які звертаються за косметичними процедурами різко зросла (на 106% більше, ніж за останні 15 років), до більш ніж одного мільйона чоловіків, що перенесли операцію для естетичних цілей. І це тільки в США.

Хоча завжди будуть фундаментальні відмінності між чоловіками і жінками, різниця у догляді за зовнішністю явно зменшується. Чоловіки уже не захищені від прагнення гарно виглядати та бажання зберегти свою зовнішність з віком, і вони не обмежені у виборі рішень для досягнення цих цілей. 

Вважайте це запрошенням чоловіків до світу краси, але попереджаємо: стежинка слизька. Жінки вже пройшли цей важкий шлях і можуть багато чому навчити чоловіків і розповісти про те, що вони дізналися впродовж багатьох років. Пам'ятайте, старіння - це універсальний досвід, оскільки викликає прагнення відчувати себе живим і привабливим. Зрештою, ми всі цього хочемо.

(via)

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше