Різдвяні книжки для незабутнього адвенту

4 грудня 2015
Olena Kolyada

Почну з того, що для своїх дітей (5 і 8 років) я влаштовую адвент з 19 грудня по 7 січня. Звичайно, у такі чарівні свята, як день Святого Миколая, Новий рік та Різдво, веселощі і частування більш різномантіні, але всі 20 днів, а саме стільки їх виходить, можна влаштовувати певні ритуали: знаходити цукерки чи приємні дрібнички, планувати цікаві заходи або ігри, чи, дійсно, щодня відкривати нову книгу для святкового читання/чекання.
 


За правилами кожну книжку треба загорнути у красивий папір і відмітити номером чи датою — так ви зможете запропонувати дитині вдале чтиво у відповідний час.
 


Цього року я склала актуальний перелік найскравіших та найчарівніших книжок українських видавців. Аби не зубожіти після такого адвенту, частину матеріалу я доручила купити родичам, хрещеним та друзям сім’ї, вони можуть підписати книжку чи листівку до неї, аби малюки знали, кому завдячують передріздвяним щастям.
 

1. "Гостинці з Ялинового лісу: казка-розмальовка до свята Миколая" Худ. Катерина Степаніщева

Гарний вибір до дня Святого Миколая. Можна розмалювати звірят, прочитати казку, виконати цікаві завдання й навіть вивчити англійські слова та ще й спекти святкове печиво. Частину печива слід, звичайно, з’їсти, а найкрасивіші печивки можна підвісити на ялинку.
 

2. "Особливий подарунок у день Святого Миколая" Упор. Юлія Березенко

Диво може прийти несподівано: як вчасний порятунок із халепи, як малий ослик чи навіть як ранішня порція манної каші. Так і буває, коли до справи береться Святий Миколай. Усім героям цієї книжки він приносить особливі подарунки. А для малечі сама книжка — вже подарунок!
 

3. "Снігова королева" Ганс Християн Андерсен

Ця дивовижно красива книга, проілюстрована Владиславом Єрком, обов’язково має оселитися в кожній домівці. Її навіть просто роздивлятися приємно, але і виклад відомої казки Ганса Християна Андерсена дійсно чудовий. Саме те, що потрібно для зимового родинного читання!
 

4. "Льодовики та Гейзери. Мандрівка в Ісландію" Кирило Бурмаченко

Нетипова й дуже сучасна дитяча книжка про подорож на острів Ісландія. Головні герої книги — туристи Олеся і Богдан разом з непосидючим песиком Леноном відправляються в далекі мандри та розповідають про природу і побут дивовижної північної острівної країни.
 

5. "До вертепу поспішаймо" Наталя Фляк

Ця книжка являє собою різдвяну саморобку для любителів творчо мислити та майструвати. Завдяки їй разом з дітьми можна виготовити паперові прикраси на ялинку. Святкові ангелики, рибка, ягнятко, коник та зірочка прикрасять вашу ялинку та оселю до Нового Року та Різдва.
 

6. "Зимова казка" Олесь Ільченко

Зима у пташиному світі  час великих випробувань. Соловейко та інші перелітні птахи мають дістатися до омріяного Вирію, здолавши аж два моря. Натомість Крук та інші птахи, що лишаються на зимівлю в наших краях, мусять долати холод, голод, а то й пастки. Тому і для одних, і для інших дуже важливим є Звичай Дружнього Крила – допомога ближнього! Тоді й зимові свята мають особливий смак радості й доброго пташиного щастя.
 

7. "Ведмедрівка. Велика різдвяна мандрівка ведмежої родини навколо світу" Каспаравічюс Кястутіс

Ця яскрава книга розповість дітям про навколосвітню подорож родини Бурих Ведмедів, які надумали відвідати всіх своїх родичів у різних куточках Землі. Вони відправилися у подорож на величезній повітряній кулі і зустріли безліч цікавого і веселого.
 

8. "Зимові свята" Альбом наліпок

На сторінках альбому є привітання з Новим роком, розповідь про традиційні зимові свята, тексти колядок, щедрівок та засівалок, але найцікавіше у ньому — це тематичні наліпки для новорічного настрою, якими діти можуть прикрасити власні речі, використати в оформленні своїх малюнків та аплікацій. З останньої сторінки альбому виходить незвичайна листівка, яку також можна оздобити відповідними наліпками.
 

9. "Крамничка тітоньки Мальви" Сашко Дерманський

Різдво  пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї та загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.
 

10. "Помаранчевий дарунок" Надійка Гербіш

Маленьке сіре мишенятко покидає свою сіру нірку в пошуках розмаїття кольорів. І виявляє, що білий колір снігу обіцяє казку, зелена барва ялинки  зустріч, а помаранчевий відтінок мандаринки  подарунок! "Помаранчевий дарунок" цікавий не тільки як святкова різдвяна книжка, а власне як кольорова казка, аби малеча запам’ятала якомога більше кольорів та відповідних асоціацій.
 

11. "Баранчик Рассел і Різдвяне Диво" Роб Скоттон

Коли Санта та його зламані сани опинились у Світлячковому лісі, чарівник був переконаний, що Різдва не буде. Так воно і сталося б, якби не кучерявий баранчик Рассел. Узявшись за молоток та пилку, Рассел доводить, що кмітливість і наполеглива праця цілком можуть замінити чари.
 

12. "Вовчик-колядник" Оксана Лущевська

Це зворушлива історія про те, як у Святвечір малий вовчик  такий добрий і нехитрий, що навіть не хоче бути хижим, як навчають його батьки  вирішує перебратися хлопчиком і піти до міста, щоб заколядувати. А там зустрічає хлопчика… перебраного вовчиком.Чи вдасться їм разом заколядувати, а згодом і стати друзями?
 

13. "Божевільний Новий рік" Наталя Гузєєва

Кумедна повчальна історія про те, як дівчинка Оленка змінила хід святкування Нового року з нудних посиденьок за столом на радісне свято-концерт для всього під’їзду.
 

14. "Лускунчик" Ернест Теодор Гофман + CD-диск

Геніальний твір Е.Т. Гофмана з чудовими ілюстраціями у дійсно подарунковому оформленні, до всього матимете ще й музику П.І. Чайковського до однойменного балету.  Щоправда книгу такого формату буде важко прочитати з дітьми за один вечір.
 

15. "Різдвяна рукавичка" Іван Малкович

З казки про рукавичку починається дитинство. А ця книжка розповість про щасливу різдвяну пригоду, що трапилася з улюбленими героями, серед яких мишка-шкряботушка, жабка-скрекотушка, зайчик-побігайчик, лисичка-сестричка, кабан-іклан та ведмідь-набрідь, після того, як вони оселилися в рукавичці.
 

16. "Зайчикове Різдво" Іван Андрусяк

Римована кольорова казка, що нагадує старі добрі вірші поетки Наталії Забіли. Зайчика засмучує, що взимку все довкола одноманітно біле, але він отримує в дарунок від святого Миколая - мандаринку. І саме це маленьке сонячне диво допомагає йому та друзям готуватися до Різдва. І засніжену білу ялинку святково прикрасять червоні снігурі.
 

17. "Пан Сирник і різдвяний пампушок" Світлана Лінинська

Книжка розповість про найкращого пекаря містечка Ясного, пана Сирника, який пошкодував останнього різдвяного пампушка для маленької дівчинки, бо сам був дуже голодним. Після цього усі солодощі почали видаватися пекареві гіркими і тепер приготування різдвяних десертів під загрозою, але напередодні Різдва можуть трапитися будь-які дива.
 

18. "Одного разу на Різдво" Надійка Гербіш

У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків  тато, мама та троє їхніх діток — не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей — двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти.
 

19. "Різдвяна чудасія" Упор. Зоя Жук, Юлія Березенко

Головні герої цієї барвистої і доброї книжки  тваринки, які не менше за людей люблять Різдво. Разом із осликом, овечкою та верблюдом маленький читач помандрує до Вифлеєма, де стане свідком народження Спасителя. А відтак переживе безліч пригод, пізнає таємниці різдвяної ночі, повірить у здійснення мрій разом із чарівним зайчатком, малим мишеням, капосним лисом, невгамовною синичкою та іншими героями цієї книжки.
 

20. "Різдво для Сплета" Роб Скоттон

Вічний кумедник Кіт Сплет страждає від сумнівів перед Різдвом, чи він був достатньо чемним, аби заслужити на найбільший у світі подарунок? Треба дочекатися Санту і самому розповісти йому про всі свої подвиги. От тільки Санта не приходить. Однак чорний котик має чудову родину, тож не може залишитися без свята!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше