Ріка Життя

Йшла по льоду закохана пара (принаймні, їм тоді так здавалося). Вони хотіли перебратися на інший берег річки, де їх мало очікувати омріяне щастя і майже безтурботне життя.

Пара усвідомлювала, що дорога буде нелегкою, але кожен по-своєму вірив у свою щасливу зірку. Йшли вони міцно тримаючись попід руки, бо річка була чималенькою і небезпека була повсюдно, бо ж лід ледве втримував їх. Ступали обережно, намацуючи кожен крок. Він намагався бути підтримкою їй повсякчас, бо ж надто тендітною вона здавалася для нього. Вона ж опиралася на його чоловічу силу в надії, що він упорається з цією тяжкою дорогою.

Вже, здавалося, видно той берег і до нього можна досягнути рукою. Аж раптом лід провалився і вони опинилися у крижаній воді. Він, не роздумуючи, зібрав усі сили і випхав її на лід. Потім зняв свій одяг, щоби вона, розстеляючи його по кризі, могла дістатися берега. Берег був вже зовсім близько і їй це вдалося.

Він опинився сам і не здавався ані на мить. Сподіватися на чиюсь допомогу не було коли, а вона сама не впорається з ним. "Це кінець!" - промайнуло у нього в голові. Але здаватися - не його риса.

Вона стояла на березі й просто спостерігала, як він бореться за свій порятунок. Чомусь не кликала на допомогу, не шукала засобів, щоби якось витягти його з бурхливої і небезпечної річки. Злітали секунди очікування, хвилини, години.

За якийсь час надійшов інший чоловік і запитав у дівчини, що стояла край берега, чому вона стоїть тут сама. Вона просто ж дивилась в бік ріки порожніми очима. Тоді він узяв її за руку і повів до своєї хати відігрівати. "Я люблю тебе!" - кинула вона у бік річки і, повернувшись, пішла. Виглядало так, ніби вона очікувала на такий поворот подій.

А він, думаєте, втонув?

Гадаєте, що вона прийшла його рятувати?

Ні. Він впорався і виліз на лід. Щоправда, він ще не на березі, але на останній ривок потрібно зібрати зусилля.

А вона? А вона так і не повернулася на берег, бо дуже змучилася від тієї дороги, якою вони йшли річкою під назвою Життя.

Кажете, печальна історія? Думаю, більш повчальна. Чи не так?
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше