Редактор Figma: як працювати

7 грудня 2023
Редакція

Ефективна робота над сучасним дизайном майже неможлива без сучасних інструментів. І один з таких – Figma. За короткий період часу програма Фігма завоювала велику популярність серед дизайнерів та розробників завдяки колаборативності, зручному інтерфейсу та розширеним можливостям для створення векторних макетів та прототипів. Чому дизайн Figma настільки популярний – розглянемо далі.

Як створити дизайн у Figma?

Фігма – це онлайн-інструмент для дизайну і прототипування. Серед його особливостей:

  • інтуїтивно зрозумілий інтерфейс;
  • інтегровані засоби для анімації та переходів, що допомагає в прототипуванні;
  • наявність бібліотек і компонентів;
  • легка інтеграція з таск-менеджерами.

Подібними плюсами Figma аналоги навряд можуть похизуватися в повному обсязі.

  1. Створення дизайну у Фігмі це процес, який охоплює певний алгоритм. Розглянемо його детальніше:
  2. Створюємо проєкт.
  3. Створюємо фрейм.
  4. Додаємо об’єкти.
  5. Редагуємо та стилізуємо шрифти, кольори тощо.
  6. Додаємо ілюстративний матеріал.
  7. Збереження та експорт шаблону Figma.

І хоча це основний порядок дій, робота в цій програмі може залежати від ваших конкретних потреб. Детальніше можна дізнатися, пройшовши UI/UX дизайн курси та в практичній роботі.

Компоненти Фігма

Компоненти в Figma дозволяють підтримувати консистентність, легко оновлювати та використовувати однакові елементи на різних сторінках та у всьому проєкті. Щоб створити їх можна використовувати контекстне меню або гарячі клавіші (наприклад, Cmd/Ctrl+Alt+K).

Після цього Figma design UI припускає будь-яке використання компонента, що вплине на весь проєкт. Ви можете зберігати свої компоненти в бібліотеках, що полегшує їх використання в різних проєктах та сприяє створенню дизайн-систем. З використанням компонентів ви можете значно полегшити і прискорити свій дизайн-процес, особливо при роботі з великими та складними проєктами.

Шрифти Фігма

В Figma дизайнери можуть використовувати будь-які шрифти з бібліотеки гугл або власних розробок.Якщо ви використовуєте Google Fonts, Figma автоматично генерує стилі для різних типів шрифту. Крім цього, ви можете налаштувати кегль, міжрядковий інтервал та вирівнювання тексту. Крім цього текст можна легко перетягувати та розміщати на макеті. Ви можете використовувати Smart Guides для точного розміщення елементів. В цілому, робота з шрифтами в Figma призначена для спрощення процесу дизайну текстового контенту у вашому проєкті.

Як ви можете побачити, Фігма – програма, без якої важко уявити сучасний дизайн та роботу з інтерфейсами. Якщо вам стало цікаво – до ваших послуг Комп'ютерна школа Hillel. В ній ви зможете отримати не лише великий обсяг знань щодо роботи з дизайном, а ще й матимете можливість потрапити на курси PHP тощо.

За матеріалами: https://ithillel.ua.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше