Рецепт смачних французьких тостів

1 квітня 2022
Ліля Колісник

Весна надворі. Підготували для вас рецепт французьких тостів! Їх легко приготувати вдома, вони стануть ідеальним сніданком для вихідних чи будь-якого іншого дня. Подавайте цей легкий і пишний французький тост із вершковим маслом, кленовим сиропом та цукровою пудрою. Не хвилюйтеся: рецепт простий і ситний.

Найкращий хліб

На мій погляд, бріош — найкращий хліб для французьких тостів. Він насичений, маслянистий, пухкий, з нього виходять найсмачніші французькі тости. Якщо ви хочете найкращий французький тост, почніть із найкращого хліба! Ви можете знайти булочки в більшості пекарень, а в деяких продуктових магазинах їх також продають. 
 

Якщо ви не можете знайти булочки, використайте тостовий хліб чи булочки, схожі на бріош.

Добре підійде трохи черствий хліб. Французи саме такий використовують. 

Збийте!

Кляр для французьких тостів робити легко. Вам потрібно всього п'ять інгредієнтів, і, тримаю парі, всі вони є на вашій кухні прямо зараз:

  • яйця;
  • молоко;
  • екстракт ванілі;
  • кориця;
  • дрібка солі.

Ви можете використовувати віничок або виделку, щоб змішати кляр разом. Переконайтеся, що яйця та молоко ретельно збиті.

Не пропускайте ваніль та корицю, ці два інгредієнти необхідні для приготування найкращих французьких тостів. Вони надають хлібу особливого смаку. Порада: додайте половину кориці та перемішайте. Коли ви приготуєте половину французького тосту, додайте частину кориці, що залишилася.

Це гарантує, що всі шматочки французьких тостів матимуть достатню кількість кориці, а не лише перші кілька шматочків.

Заміна молока

Ми використовуємо коров'яче молоко, тому що більш високий вміст жиру робить французькі тости смачними та вершковими, але ви можете замінити жирними вершками, мигдальним молоком або навіть кокосовим молоком. Смак трохи зміниться, але кінцевий результат теж буде вдалим.

Як готуємо

Перш ніж приступити до приготування французьких тостів, переконайтеся, що сковорода добре розігріта.

Переконайтеся, що ви просочили кожен бік хліба в рідкому клярі для французьких тостів. Не залишайте хліб у суміші надто довго, інакше він розмокне.

Ви можете використовувати лопатку, виделку або щипці, щоб перевернути хліб у рідкому тісті для французьких тостів.

Приготуйте французький тост на вершковому маслі. Це додасть французьким тостам додатковий аромат і створить гарну рум'яну скоринку. Покладіть трохи масла на гарячу сковороду і дайте йому розтанути. Покладіть замочені шматочки хліба на гарячу сковороду.

Обсмажуйте з обох боків до золотистого кольору приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
 

Найкраще подавати свіжим та гарячим!

Начинки

Ми любимо змащувати тости маслом, поливати кленовим сиропом та посипати цукровою пудрою. Чудовим доповненням стануть свіжі ягоди.

Або ж додавайте нутеллу чи збиті вершки, горіхи чи банани. Або все разом :)

Нехай смакує!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше