РЕЦЕНЗІЯ НА ″ЗАГІН САМОГУБЦІВ″

10 серпня 2016
Редакція
В українському прокаті з'явився довгоочікуваний ″Загін самогубців″. Ба більше, він навіть очолив не лише вітчизняний прокат, але й світовий бокс-офіс. Забігаючи наперед, скажу, що творіння Девіда Ейра і його команди очікувань не виправдало, однак про все по порядку.
 

За сюжетом, уряд США збирає команду суперзлодіїв для виконання тяжкої і небезпечної місії. За ″правилами гри″ лише вони можуть врятувати людство і за задумом урядовців мали б ″самознищитись″ після виконання завдання.
Стрічка Девіда Ейра сприймалася фанами екранізацій коміксів як достойна відповідь ″Бетмену проти Супермена″ Зака Снайдера, однак на ділі і Снайдер і Ейр добряче отримали на горіхи від критиків. І цілком заслужено.
Багато про сюжет не скажеш, оскільки він відсутній як клас. Є набір ситуацій, які творці стрічки з усіх сил намагались звести до спільного знаменника, однак як то кажуть: ″Скільки не кажи халва, в роті солодше не стане″. Окрема дуже велика проблема — відсутність чіткого і потужного антагоніста. Те неподобство, яке протистояло ″загону″ на цю роль аж ніяк не тягне.

Серед ″загону самогубців″ знайшлося 2 персонажа, які з усіх сил намагалися витягнути сюжетний безлад фільму. По-перше, це Дедшот (персонаж Віла Сміта), який з усіх намагається довести власній дочці, що є ще не втраченим суспільним елементом і звісно Харлі Квін у неперевершеному виконанні Марго Роббі, яка з психіатра трансформувалася у коханку Джокера. Не без останнього звісно.
 
Джокер у виконанні Джареда Лето заслуговує похвали за те, що не намагався копіювати своїх попередників. І все б нічого, але летовському Джокеру у фінальному монтажі знайшлося дуже мало місця.
 
Для Девіда Ейра татуйований психопат став своєрідною ″паличкою-виручалкою″ - в моменти коли сюжет заходив у дуже вже глухий кут, режисер кидав у бій Джокера. По доброму шкода Лето, який добряче витратив сил та ресурсів на підготовку до цієї ролі.
 
Подейкують, що початок зйомок продовження ″Загону самогубців″ на низькому старті, тому понадіємось, що для Джокера там знайдеться більше місця. Або ж його забере у свою історію про Бетмена Бетмен, тобто Бен Аффлек. Зрештою де ще місце Джокеру як не у фільмі про Темного лицаря?
 
Після прем'єри стрічки мережею активно почали ширитися чутки про те, що продюсери з WarnerBrothers активно втручалися у фінальний монтаж фільму, у підсумку змусивши режисера вирізати ледь не півгодини готового матеріалу. Якщо це не чутки, а таки правда, Девіду Ейру можна тільки поспівчувати, однак не дуже щиро.

Найгірше у цій ситуації, що стрічка судячи з усього збере непогану ″касу″, а тому навряд творці схожих за жанром фільмів будуть особливо заморочуватись сюжетами майбутніх історій. Головне — побільше ″атракціонів″.
У підсумку ставимо 5/10, додаючи по балу за персонажів Віла Сміта і Марго Роббі. До слова, на парочку Дедшот-Харлі Квін було б цікаво глянути в окремій історії. Ау, містер Ейр?!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше