Разом смачніше: ковбаски та ягідні соуси від українських брендів

28 липня 2017
Редакція
Смак літа – це передусім смак сезонних ягід: самих по собі чи у складі десертів. Проте ягоди зовсім не обов’язково мають "акомпанувати" солодкому!
 
Зокрема ягідні соуси чудово пасують до м’яса: зокрема – сиров’ялених ковбас. Такий набір – із палички запашної ковбаски ручної роботи та баночки оригінального авторського соусу – ідеальне начиння кошика для літнього пікніка, зібрати який можна буде вже цими вихідними в Києві на Десятинній, 12. Тут 29-30 липня відбудеться гастрономічний маркет "Смакуй літо!" від проекту "Всі. Свої", який збере понад 120 найкращих крафтових продуктових брендів зі всієї країни. Вивчивши асортимент його учасників, ми відібрали три цікаві поєднання ковбасок та ягідних соусів в різних смакових "тональностях".

Пікантно

Рецепти своїх 100% натуральних м’ясних ковбас бренд "Тётя Мотя" привіз до України з Італії. Точніше – з маленького містечка Мерато, де майже кожна родина займається виробництвом салямі. До складу ковбасок цих від входить свинина від локальних фермерських господарств, біле сухе вино, суміш для посолу та різноманітні спеції. Свою продукцію бренд в’ялить впродовж місяця за спеціальних секретних умов. І в результаті отримує чудові запашні домашні ковбаски 4 видів – класична, з сиром дорблю, з білими грибами та з насінням гірчиці.
 
До таких ніжних ковбасок ідеально пасуватиме терпкий "Соус чорносмородиновий з м’ятою" – новий продукт від компанії з виробництва їжі та напоїв Lubany, котрий представляє у своїй лінійці соусів популярний львівський бренд "Шкварка". Чорносмородиновий соус – пікантний, з приємною кислинкою і насиченим ягідним смаком, який вдало підкреслює м’ята.
 

Гостро

На відміну від "Тёти Моти", в асортименті бренду Meat&Roses свинини ви аж ніяк не знайдете. Адже Meat&Roses – це бренд м’яса халяль: виключно високоякісної баранини та яловичини від локальних виробників. Зокрема бренд пропонує сиров’ялені ковбаски ручного виробництва. До їхнього складу входить найсвіжіша телятина та баранина з додаванням натуральних трав і спецій.
 
Таким ковбаскам зі "східним акцентом" пасуватиме дещо гостре – наприклад, Rubus від бренду Tangelo Cat. Рубус – рід рослин, до яких відноситься малина, що разом із лаймом стала основою цього соусу. І нехай солодкість малини та освіжаюча нота лайму не вводять вас в оману: цей соус аж ніяк не назвати ніжним, навпаки – наразі це найгостріший продукт в лінійці Tangelo Cat. А все завдяки копченому перцю сорту Ghost Pepper.
 

Солодко

Махан – татарська й тюркська сиров’ялена ковбаса, що виробляється виключно з конини, – достатньо екзотичний для нас продукт. І цим обумовлюється те, що знайти справжній махан – майже чорний за кольором, виготовлений із цільних шматочків м’яса та шматочків жиру (без використання фаршу!), – в нас доволі важко. Однак важко лише тоді, коли ви не знаєте про існування бренду "Кумис та Масло", котрий спеціалізується саме на виготовленні справжнього-справжнісінького махану за давніми, перевіреними поколіннями, рецептами.
 
 Махан – досить жорсткий за консистенцією. А отже хорошу компанію йому складе ніжний і лагідний соус – приміром, такий, як "Полуниця, перець, імбир та м’ята" від TATO Pepper JAM. Характерна особливість соусів бренду – серед них немає відверто "термоядерних": TATO Pepper JAM віддає перевагу гармонійному балансу смаків перед полум’яною гостротою.
 
І не забудьте, що придбати всю цю смакоту ви можете ​29-30 липня на гастрономічному маркеті "Смакуй літо!" від проекту "Всі. Свої"! 
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com