Пиймо з народного джерела і не женімося за зайцями

Знову звернімося до народної мудрості (так, прислів’я про книги ми розглядали ТУТ). Згадаймо цього разу таке прислів’я: "За двома зайцями поженешся – жодного не впіймаєш". Які думки у вас виникли, коли ви його прочитали?


Хтось одразу згадав однойменний фільм радянських часів. А хто належить до іншого покоління й не пригадує цього фільму, мабуть, подумав: "Бідні зайці, їх і так залишилося небагато, а за ними ще й ганяються…". Комусь вченому, можливо, спала така думка: "Вже двадцять перше сторіччя, купа супер-пупер нових технологій, а ми тут про якихось банальних зайців товчемо воду в ступі".

Звісно, думок може бути багатенько, та звернемося до значення прислів’я "За двома зайцями поженешся – жодного не впіймаєш". А значення стосується кожного з нас, незалежно від того, якого ми віку, статусу, віросповідання, до якого покоління належимо… Адже прислів’я нас застерігає від того, щоб не братися за кілька справ одразу, оскільки жодної можете не довести до кінця.

Цікавим, на нашу думку, є такий факт: ми зовсім не усвідомлюємо, наскільки таке простеньке, на перший погляд прислів’я містить в собі таку глибоку мудрість, яку застосовували в своєму житті багато відомих у світі людей. Водночас ця мудрість активно пропагується в межах досить модної нині теорії тайм-менеджмету..

Про теорію, а зокрема про значення прислів'я, його варіанти, синоніми до нього читайте на сайті МВОЛЮБАМ

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше