Pyton для дітей – дієві поради для батьків

13 січня 2023
Редакція

Як навчити школяра програмування? Яку мову програмування вибрати дитині першою? Де знайти курси Python для дітей? Як батькам допомогти дитині стати програмістом?

IT-напрям сьогодні – це динамічна, добре оплачувана сфера, що постійно потребує нових фахівців. Варіантів вибудувати свою кар'єру тут безліч – від тестувальника чи розробника до дизайнера чи керівника напряму.

Чим раніше школяр почне вивчення основ, познайомиться з програмуванням, алгоритмами, принципом створення IT-продуктів, тим простіше йому буде вибрати та опанувати майбутню спеціальність.

Як батьки можуть допомогти?

Python не має суворої типізації, на ньому створюються як вебдодатки, так і комп'ютерні програми, з ним працюють нейромережі – це практично ідеальний варіант для початківця.

І хоча основну роботу буде необхідно провести дитині, від батьків тут також багато залежить. Їхня ключова роль – допомогти в тих аспектах, де дитині буде непросто через вік і досвід. Все це ми об'єднали у 5 основних порад батькам.

  • Знайдіть дитині спеціальні курси або школу.

Не завжди школяр сам знає, як організувати своє навчання. Хорошим варіантом тут буде знайти спеціальні курси Python для дітей – це готова адаптована навчальна програма, а також допомога викладачів. Батькам у цьому випадку не доведеться вибудовувати все навчання дитини, контролювати та перевіряти кожне завдання, фактично влаштовуючись на додаткову роботу репетитора вдома.

  • Допоможіть вибудувати та дотримуватись розпорядку дня.

Тиждень регулярних занять дасть більше ефекту, ніж два суперінтенсивні уроки. Так влаштований наш мозок: щоб сприйняти та запам'ятати, йому необхідно повторювати та застосовувати на практиці нові знання. Саме тут батьки можуть допомогти дитині органічно внести дистанційне навчання Python у розклад.

  • Створіть комфортне середовище для навчання.

Комфортне середовище – це не лише можливість навчатися та практикуватися вдома, доступ до комп'ютера, інтернету. Це ще й моральна підтримка, тепла участь батьків у цій сфері життя дитини. Пам'ятайте: програмування – це не тільки код, а скоріше спосіб думки. У повсякденному житті знайдуться тисячі справ, де можна успішно застосувати алгоритми, натренувати системне мислення.

Не варто забувати і про мотивацію дитини. Спробуйте разом подивитися фільм про IT-фахівців або навіть м'яко попросити дитину пояснити вам цікаву тему.

  • Підтримуйте зв'язок із викладачами.

Хоча онлайн-навчання Python зазвичай передбачає, що викладач постійно на зв'язку, але він може не знати про вашу дитину всього. У цьому випадку батьки – важлива сполучна ланка, вони першими помітять перевтому чи втрату мотивації. Не соромтеся про це написати викладачеві, координувати спільні дії.

  • Плануйте наступний крок.

Важливо розуміти, що курс може закінчитися, але дитина не повинна припиняти вчитися. Знання без регулярного застосування та повторення не тільки забуваються, але й застарівають (особливо в ІТ). Ми рекомендуємо формувати хорошу базу: не запускати математику, серйозно зайнятися іноземними мовами, познайомитись із базами даних, поглибити вміння працювати з алгоритмами.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше