Психопати серед нас

2 грудня 2015
Andrey Zlotnikov
Вибачте за таку страхітливу назву, але це реальність, з якою ми маємо справу. І коли на нашому життєвому шляху зустрічаються люди з патологічними рисами, наслідки зустрічі ми згадуємо довгі роки. Душевні шрами і рани залишаються після зустрічі з ними.

Ця людина - геній маніпуляції. У вас дуже рідко виникають сумніви через її наміри завдяки здатності зачаровувати, причарувати. Настає день, коли ми стикаємося з її реальним ставленням: нас обдурюють, зраджують, підставляють. Ніхто з оточення нам не вірить. Як ця золота людина може бути брехуном? Ти щось плутаєш, помиляєшся. Вона/він буквально вчора тебе хвалив і розповідав, як їй/йому добре з тобою.
 
arthouse-cinema.de
 
Психопат - це людина, яка не має внутрішніх моральних норм, їй байдужі почуття інших, вона схильна звинувачувати інших у своїх вчинках.

Психопат - це людина без совісті. Це люди, у яких "весь розум пішов у хитрість". Провина не викликає жалю і вона легко знаходить виправдання, алібі.

Психопат використовує відносини виключно в інструментальних цілях. Близька людина - не більше ніж гвинтик, який допомагає досягнути ціль. Почуття любові та прихильності чуже таким людям.

Прекрасний приклад подібної поведінки описаний у романі А.Дюма "Три мушкетери". Як ви думаєте, хто психопат? Правильно, леді Вінтер (справжнє ім'я - Анна де Бейль, також відома як леді Кларік, Шарлотта Баксон, баронеса Шеффілд, графиня де Ла Фер, найбільш відома як просто Міледі).

Брехати, викручуватися, виходячи сухим з ​​води, для психопата звично і легко. А от відчути провину, сором, жаль - неможливо через конституцію характеру.

Любити іншого для психопата не страшенно важка праця, а прояв марсіанських почуттів. Тобто людина здогадується, що оскільки інші про це говорять - таке явище існує, але в душі у нього слово "любов" не викликає душевного трепету і хвилювання.

Психопат отримав прекрасну природну властивість - мімікрію. Він легко справляє враження людини сумлінної, кмітливої та відмінного комунікатора. Ці характеристики цінуються людьми - тому вони легко заводять друзів і влаштовуються на роботу.

Психопати відмінно зчитують емоції інших людей. Я думаю, що в битві з детектором брехні вони би перемогли. Всі дані про співрозмовника розкладаються по поличках - цінності, почуття, сильні та слабкі сторони.

Після того, як вас "прочитали", настає час маніпуляції. Час психологічних погладжувань, заохочення. Психопат буде зі шкіри лізти, видаючи себе за споріднену душу. Побачить книгу на вашому столі - ввечері прочитає, а зранку неодмінно з вами її обговорить. Підкресливши ваші ідеї як видатні.

Психопат для вас буде дзеркалом. Але дзеркалом особливим, в якому ви з'явитесь у своєму ідеальному образі. Всі ваші внутрішні сумніви будуть перекреслені його впевненим і авторитетним виглядом.

Час розплати настане незабаром, після того, як вашу довіру буде завойовано. Вас будуть "розводити" на гроші чи дії на догоду психопатові. І ви підете у нього на поводу - адже для вас ці відносини настільки важливі. Це ж особлива людина, споріднена душа.

Вам доведеться пережити три стадії, характерні для психопатичного союзу: оцінка - маніпуляція - покидання.

Найголовніше з усього написаного: якщо ви зіткнулися з психопатом, то в цьому немає вашої провини. Це частина реальності, неприємної, але з якою доводиться мати справу.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше