Причини апатії та ефективні методи боротьби з нею

16 червня 2023
Редакція

Кожен неодноразово у своєму житті переживав байдужість до всього навколишнього, відсутність бажання спілкуватися, емоційне виснаження та моральне спустошення. Цей стан психологи називають апатією. Дуже важливо знати, як з ним боротися, адже це допоможе якнайшвидше повернутися до звичайного життя з його радощами, багатозадачністю та приємними моментами.

Досвідчені фахівці платформи pleso підкажуть, як боротися з апатією та всіма негативними проявами, що з нею пов’язані. Тут можна придбати абонемент – це допоможе вибирати зручний час сеансів, змінювати його у разі потреби, а також змінювати спеціаліста. Знижка 10 % на наступний сеанс чекає на вас – достатньо лише порекомендувати платформу pleso або свого психотерапевта знайомому.


Причини апатії

До найпоширеніших причин виникнення апатії належать:

  • наявність хронічних або невиліковних хвороб;
  • сильний стрес;
  • алкогольна або наркотична залежність;
  • професійне вигорання;
  • приймання деяких медикаментів (стероїдів, снодійних, антидепресантів);
  • авітаміноз;
  • хронічна втома тощо.

Ніхто не може застрахуватися від цього неприємного емоційного стану, але існують способи боротьби з апатією.

Ефективні методи боротьби з апатією

Дієвим методом є складання планів на майбутнє, адже при апатичному стані цілі у житті відсутні. Озбройтесь аркушем паперу, олівцем та спробуйте скласти плани на вечір. Там повинні бути не лише необхідні речі, наприклад, почистити зуби, але і приємні – перегляд улюбленого серіалу або смакування кави на балконі. Ось і готова проста схема дій. Такий план можна скласти на завтра, на тиждень, на рік – це допоможе зробити життя різнобарвним.

Боротися з апатією допоможе фізичне навантаження. Під час тренувань спостерігається активна робота мозку, але в цей час він не звертає увагу на непотрібну інформацію. Тіло та м’язи тонізуються – це допомагає зняти нервову напругу.

Під час апатичного стану дуже важливо отримувати підзарядку позитивом та енергією. Для цього варто спілкуватися лише з цілеспрямованими, енергійними, релаксовими людьми. Токсичних негативних людей в цей час краще оминати. Отримати підзарядку можна і від природи – будь-який відпочинок на свіжому повітрі буде дуже корисним.

Апатія – це не вирок, можна легко повернути жагу до життя та бажання діяти, жити яскравим та насиченим життям.

 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Spovid Spovid 17 травня 2024
дехто навіть вважає апатію досягненням - тебе нічого не лякає, бо апатія набагато нижча за страх.
Spovid Spovid 17 травня 2024
ще одна причина - бездуховність, в прямому значенні - людина не може відокремитися від виснаженого, або задуреного, тіла і подивитися на себе зверху та розібратися, який це настрій і якого б вона хотіла насправді досягти.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше