Проєктування дерев'яних бань з басейном: усі «за» та «проти»

30 вересня 2022
Редакція

Дерев'яна баня з басейном – проєкти, які мають величезний попит останніми роками в Україні. Наявність басейну в лазні дає можливість цілий рік поєднувати парні та водні процедури, про користь яких можна говорити годинами. Сьогодні стало гарною традицією після лазні поплавати у чистій воді, не виходячи із лазневого комплексу. Але чи потрібний насправді басейн у лазні чи це просто забаганка платоспроможних людей? Розберемо це питання далі, у нашій статті.

Що потрібно врахувати під час проєктування

Якщо ви любите воду, хочете привнести в своє життя більше драйву, позитивних емоцій та приємного проведення часу, тоді вам просто потрібна баня з басейном. Проект дерев'яної лазні з розташованим усередині басейном – це чудовий відпочинок з друзями та море розваг цілий рік, незалежно від погоди на вулиці.

Перш ніж розробити новий проєкт або скористатися типовим проектним рішенням лазні, необхідно переконатися, що на земельній ділянці достатньо місця для будівництва, оскільки сучасний проєкт бані зі брусу з басейном є будівлею площею понад 100 м², а якщо дозволяє місце та бюджет на будівництво – то понад 200 м². Дерев'яні лазні можуть легко замінити дачу або заміський будинок, але також такі будівлі користуються попитом в комерційних цілях.

При плануванні під одним дахом приміщень з водними процедурами дуже важливо правильно розпланувати будинок на зони відпочинку, прийому їжі, розваг тощо. Такі лазні з бруса зводяться на один або два поверхи. Як правило, на першому поверсі розташовується безпосередньо парна кімната та басейн (неподалік один від одного), а також хол, кухня, санвузол та технічні приміщення. На другому поверсі зазвичай обладнують спальні, кімнати для відпочинку, занять спортом та розваг (більярд, теніс, тренажери). Додатково проект бані з басейном може бути доповнений великою терасою, навісом для авто та іншими пристроями на розсуд замовника.

Плюси та мінуси таких проєктів

Обладнання водяної споруди при будівництві лазні з оциліндрованого соснового бруса дає можливість у будь-яку пору року отримати заряд від парилки та плавання. При цьому брус із сосни забезпечує достатню циркуляцію повітря («дихає»), стійкий до температурних розширень та вологи (при правильній обробці). При нагріванні сосна виділяє фітонциди, які сприятливо впливають на здоров'я людини, і дає неперевершений аромат. Таким чином відмінно доповнюють один одного, адже ефект від лазневих процедур та купання набагато сильніший, ніж при окремому проходженні водних процедур.

 Але є й мінуси таких будівничих рішень:

  1. Додаткові витрати при проєктуванні та будівництві лазні.
  2. Необхідність збільшення потужності інженерних комунікацій (опалення, вентиляція, каналізація, електрика, водопровід), через що зростають витрати на комунальні платежі.
  3. Підвищення рівня вологості в приміщеннях, що негативно позначається на довговічності дерев'яної будови.
  4. Зростають вимоги до обслуговування та догляду за такими будовами, наприклад, воду потрібно періодично змінювати, проводити очищення та дезінфекцію.

Очевидно, що мінуси таких дерев'яних будівель пов'язані з матеріальним, а плюси – з моральним та естетичним аспектом.

 Де подивитися проєкти дерев'яних бань із басейном

Подивитися цікаві сучасні проєкти дерев'яних бань з басейном ви маєте нагоду на сайті забудовника компанії «ДеревоДім» - https://derevodim.com.ua/tag/baths-with-pool. За необхідністю, в нього вносяться правки у відповідності до побажань замовника або створюється проєкт з нуля, з плануванням кімнат оздоровчого банного комплексу: парної, душової, санвузла, передпокою, кухні, вітальні, спальні, більярдної, тенісної або фітнес кімнати. Якщо лазню використовувати як дачу, то потрібно обов'язково передбачити спальню, вбиральню, терасу та навіс для авто, який замінить гараж.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше