Про те, як ціле місто відмовилось від бензину і перейшло на сонячні батареї

23 грудня 2014
Korol Volodymyr
Нещодавно відбулася офіційна церемонія відкриття "розумного" міста Фуджисава. Fujisawa SST Square є архітектурним комплексом, що розташовується на центральній площі міста. Звідси здійснюється управління всіма об'єктами міської інфраструктури. У Фуджисаві вже з'явилися перші мешканці, всього місто розраховане на 3000 жителів і 1000 домівок. Передбачається, що остаточно всі заплановані роботи в місті будуть завершені вже в 2018 році.
 
Більше 30% електрики Фуджисава буде отримувати з альтернативних поновлюваних джерел, в першу чергу - за рахунок сонячних батарей. Це на 70% скоротить вуглецевий слід. Споживання води також скорочено на 30%. У разі землетрусу та припинення електропостачання місто зможе повністю забезпечити своїх жителів електрикою, зв'язком і навіть гарячою водою протягом трьох діб. Все місцеве обладнання використовується з обов'язковою умовою економної витрати енергії.
 
У Фуджисава немає бензинових автозаправок, зате є розвинена мережа заправок для електрокарів. Ті мешканці, у кого немає особистого транспорту, можуть орендувати електромобілі, електроскутери, велосипеди та інший екологічний транспорт. Система безпеки жителів передбачає відеоспостереження в громадських місцях і систему датчиків і сенсорів, які дозволяють, наприклад, забезпечувати вуличне освітлення тільки тоді, коли по вулиці йдуть люди, що дає можливість ефективніше використовувати електроенергію.
 
Загальна вартість проекту становить 500 мільйонів доларів, але незважаючи на великий бюджет, це інноваційне екологічне місто є тільки початком, оскільки компанія націлена на масове поширення моделі Фуджисава, яка передбачає автономний та сталий розвиток міста протягом 100 років.
 
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше