ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВЕРЕСНЕВОГО НОМЕРА ЖУРНАЛУ «ДНІПРО»

29 вересня 2021
Альона Носова

Після тривалих карантинних буднів 21 вересня 2021 року у Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей відбулася презентація вересневого номера літературно-художнього журналу «Дніпро».

Модератором заходу був відомий у творчих колах письменник, журналіст, літературний критик Ярослав Карпець.

Презентація розділилася на три блоки, згідно  зі змістом видання: критика, проза, поезія. Найпершим до слова запросили поета Олега Гнатюка, і скромно попросили зачитати кілька поезій.

– Отримав величезну естетичну насолоду від презентації літературного журналу «Дніпро». Сколихнула до глибини душі творчість поетів та письменників, що презентували свої твори, опубліковані в журналі. Приємно вразила літературна розвідка про Юрія Покальчука, з яким нас поєднувала творча співпраця у мої студентські роки. Згадуючи його, без тіні сумніву скажу, що це була Людина яскравого таланту і щирої душі. Також на заході з виразною експресивністю прозвучала музично-поетична творчість Дмитра Лірнатовича. Гадаю, що теплі спомини про цей літературний вечір ще довго зігріватимуть серця усіх присутніх, – розповів мені пан Олег після зустрічі.

Далі мимохіть згадали критиків, які не змогли приїхати на презентацію. Потім психологиня Тетяна Фролова розповіла про своє дослідження спадщини українського художника Фотія Красицького.

Після короткої презентації прозаїків, до слова запросили актора театру, кіно та дубляжу  Дмитра Лінартовича, який своїм експресивно-динамічним виступом викликав бурю емоцій і оплесків.

І на завершення ми послухали поезії Олесі Григор’євої та Лерії Кіт, де поетеси присвятили свої поетичні рядки осінній тематиці й не тільки.

– Мені імпонує, що журнал «Дніпро» висвітлює цікаві сторінки творчості відомих митців та, водночас, активно підтримує творчість молодих. Запрошені гості виступали в різних рубриках, і така багатогранність заходу є дуже привабливою. А ще приємно було бачити й відчувати, як слухачі зреагували на прочитану мною поезію – це підтримує і дає натхнення, – підсумувала вечір поетка Олеся Григор’єва.

Закінчилася презентація дегустацією печива, купівлею примірників, фотосесією та невимушеною світською розмовою про літературно-творче.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com