Правило третин у фотографії

10 березня 2017
Фотограф
Мабуть, кожен, хто хоч раз тримав у руках фотоапарат міг помітити розмітку (схожу на поле для гри в хрестики-нулики) на екрані. Це так звана третинна сітка, яка є не просто так, а використовується, щоб застосувати правило третин, яке допомагає покращити композиційну структуру фотографії.

Для чого застосовувати правило третин?

- По-перше, це вчить молодих фотографів правильній побудові композиції.
- По-друге — вчить виокремлювати ключові складові об’єкту, який представлений на фотографії.
- Ну і, по-третє, використання правила третин дає можливість фотографу зосередити погляд глядача на тих об’єктах, які він хотів би виділити та зробити центральними у своїй фотографії.

Також, таке фото з правильною побудовою композиції притягує до себе, додає динамічності, а ще точку фокусу тому, що зображено на знімку.


ПРИКЛАДИ ВІДОМИХ ФОТОГРАФІВ, КОТРІ ЗАСТОСОВУВАЛИ ПРАВИЛО ТРЕТИН
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше