Повний гайд із вибору тональної основи

11 липня 2024
Редакція

Пошук ідеальної тональної основи є важливим для створення бездоганного макіяжу. Хороший тональний засіб підкреслить вашу природну красу, приховавши будь-які вади чи недосконалості та зробить обличчя гладким «полотном», на якому можна створювати різні макіяжі. Для літа ми пропонуємо вам розглянути варіант кушона. Він компактний для подорожей, дозволяє не використати надто багато засобу на шкіру, та й просто економний у використанні.

Для того, щоб знайти свій ідеальний метч, спочатку ви повинні зрозуміти свій тип шкіри та купити кушон, який найкраще доповнює його.

Знайдіть найкращу формулу для себе

Визначте свій тип шкіри. Для того, щоб знайти основу, яка найкраще працюватиме на вас, потрібно дослідити свою природну шкіру та визначити, який у вас тип шкіри.

Шкіра зазвичай потрапляє під п’ять основних категорій:

  • нормальна;
  • жирна;
  • суха;
  • комбінована;
  • чутлива.

Звичайна шкіра, як правило, добре збалансована — ні надмірно суха, ні надмірно жирна. Жирна шкіра, як правило, має глянцевий фініш і часто більш виражені пори. Суха шкіра часто щільна і може бути схильна до плям.

Комбінована демонструє характеристики як жирної, так і сухої шкіри, часто з жирною Т-зоною та більш сухими ділянками на щоках. Якщо у вас чутлива шкіра, ваша шкіра легко реагує на подразники — часто почервонінням або роздратуванням.

Щоб отримати гарне уявлення про власний тип шкіри, почніть з миття обличчя ніжним очищувачем. Як тільки закінчите, залиште шкіру без продукту на кілька годин і оцініть свої відчуття. Чи стає ваша шкіра блискучою (жирна), відчуває її стягнутою (сухою), має як блискучі, так і матові ділянки (комбінована), демонструє почервоніння (чутлива) або залишається комфортною (нормальна)?

Основи для вашого типу шкіри

Шкіра жирна. Для жирної шкіри шукайте нежирні основи, що матують. Вони забезпечують тривалий ефект без блиску. Продукти, позначені некомедогенними, ідеально підходять, оскільки вони не закорковують ваші пори.

Кушони та рідкі формули добре працюють з поглинанням зайвої жирності та підтримують матовий ефект.

Суха шкіра. Зволожувальні основи, що забезпечують гідратацію і вологий фініш, — найкращі для сухої шкіри. Шукайте терміни, як-от «зволожувальний», «багатий на вологу» та «сяючий» на етикетках. Рідкі основи та кушони з кремовою консистенцією можуть забезпечити необхідну вологу та покриття.

Комбінована шкіра. Комбінована шкіра може отримати користь від збалансованої основи, яка не надто висушує і не надто жирнить. Подумайте про використання матувальної основи на жирних ділянках та зволожувальної формули — на сухих. Деякі бренди пропонують основи, спеціально розроблені для комбінованої шкіри.

Чутлива шкіра. Виберіть гіпоалергенні та без ароматів основи, щоб мінімізувати ризик подразнення. Мінеральні основи часто є хорошим вибором, оскільки містять менше подразників і забезпечують природне покриття.

Нормальна шкіра. З нормальною шкірою ви маєте свободу спробувати різні види основ. Однак все-таки найкраще вибрати ту, яка покращить ваш природний колір обличчя та запропонує бажаний рівень покриття.

Потреби щодо покриття

Основи виготовляють у різних варіантах покриття, що відповідає різним потребам шкіри та особистим уподобанням.  Легке покриття забезпечує природний вигляд, делікатно підкреслює вечірній тон шкіри, не маскуючи його, ідеально підходить для тих, хто не має проблем із висипаннями. Середнє покриття краще підійде для недосконалостей шкіри, одночасно дозволяючи проявляти деякі природні риси обличчя. 

Повне покриття пропонує найвищий рівень приховування більшості вад, гіперпігментації та шрамів для того, щоб у вашої шкіри був гладкий, рівномірний вигляд. Зрештою, правильний вибір залежить від бажаної обробки та кількості корекції чи посилення, яку ви шукаєте шкіри.

Знайдіть свій найкращий відтінок

Почніть із підтонів. Щоб визначити свої підтони, подивіться на вени на нижньому боці вашого зап'ястя: зеленуваті вказують на теплий підтон та сині або фіолетові вени — на прохолодний. Якщо вам важко сказати, чи ваші вени зеленуваті, чи сині, найімовірніше, у вас нейтральний підтон. 
 


Вибір ідеальної основи — це індивідуальний процес, який змінюється залежно від типу шкіри, проблем та смаків кожної людини. Знайомлячись зі своєю шкірою та її вимогами, ви зможете вибрати основу, яка не тільки має приголомшливий вигляд, але й забезпечує комфорт.

Інвестуйте деякий час на вивчення та експерименти, щоб знайти основу, яка допоможе вам досягти найкрасивішого ефекту.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com