Поради, які зроблять ваше волосся здоровим і доглянутим

27 вересня 2021
Редакція

Догляд за волоссям — важлива частина щоденної рутини. Доглянуте волосся — це не лише про його красу, а й насамперед про здоров’я.

Італійський бренд MEDAVITA поєднав у собі сучасні космецевтичні інгредієнти та натуральні рослинні компоненти, щоб зберегти волосся здоровим і доглянутим. Підтвердження тому оригінальні запатентовані формули засобів.

Разом із брендом підготували для вас поради, яких слід дотримуватися, щоб зберегти волосся від згубного впливу. 

Гарячий душ

На жаль, гаряча вода не підходить для миття волосся шампунем, адже може пошкодити волосся та шкіру голови. Гаряча вода зневоднює шкіру та волосся, позбавляючи його натуральних олій. Це робить його сухим, тьмяним і ламким. Натомість радимо мити волосся теплою водою, а холодною — ополіскувати. 

Засоби для волосся

Професійна косметика для волосся — невід’ємна частина догляду. На жаль, більшість засобів містять агресивні хімікати. Хімічні речовини, як-от парабени, перекис водню, гідроксид натрію та ДГТ, можуть викликати подразнення та інфікування шкіри голови, слабкість та витончення волосся та навіть випадання волосся. Уникайте використання засобів, які містять шкідливі інгредієнти, а замість цього вибирайте натуральні органічні засоби для волосся, які очищають і живлять ваше волосся. Наприклад, засоби від MEDAVITA. Італійська косметика для волосся містить різні лінійки з фітокомпонентами для комплексного догляду. 

Розчісування мокрого волосся

Напевно, ви чули мільйон разів, що не варто розчісувати волосся, поки воно ще вологе, але мусимо наголосити на цьому. Причина — пасма волосся більш вразливі, коли мокрі. Насправді розчісування волосся, поки воно ще вологе, може призвести до надломів і посічення. Найкраще розчісувати волосся перед миттям, щоб зменшити сплутування, а після душу обережно висушити м’яким рушником або рушником із мікрофібри, дайте волоссю висохнути на повітрі, перш ніж укладати його.

Як треба розчісувати волосся

Для різних типів волосся потрібні різні щітки. Гребінці з широкими зубами більше підходять для густого і кучерявого волосся, тоді як щітки зі щетиною ідеально підходять для тонкого волосся.

По-друге, слід звернути увагу на те, як ви це робите. Не розчісуйте велику частину волосся і не починайте розчісування з верхньої частини голови. Замість цього слід брати невеликі ділянки волосся. Крім того, не варто надмірно розчісувати волосся, оскільки постійне тертя може призвести до його ламкості та посічених кінчиків.

Прилади для укладок

Хоча вони допомагають вам досягти бажаної зачіски, але також можуть серйозно пошкодити волосся, якщо ви не використовуєте їх правильно.

Перед використанням будь-якого засобу для укладання рекомендуємо нанести термозахист, який створює захисний бар’єр над кутикулою пасма волосся, що запобігає пошкодженню.

Використовуючи фен, ви повинні користуватися ним у безперервному русі і тримати його на відстані 15 см від волосся, щоб уникнути вигорання. Якщо використовуєте інші засоби для укладання, як-от плойка для волосся та випрямляч, стежте за тим, щоб використовувати їх відповідно до вашого типу волосся, оскільки надмірна кількість тепла може спричинити ламкість волосся.

Носіння тугих зачісок

Зачіски з тугим хвостом, косою або волоссям з пучком виглядають красиво. Однак тугі зачіски створюють надмірну напругу у волосяних фолікулах, тому не робіть їх часто. Згідно з дослідженням, опублікованим в Американській академії дерматології, зачіски, що натягують шкіру голови, можуть викликати тракційну алопецію, яка є осередком для випадіння волосся, які назавжди руйнують волосяні фолікули і унеможливлюють ріст волосся.

Коли спите, залишайте волосся розпущеним.

Не мийте волосся надто часто

Шампунь для волосся зберігає його свіжим і чистим, оскільки видаляє забруднення та надлишки жиру з шкіри голови. Однак шампунь для волосся також видаляє натуральні олії, які живлять ваше волосся та шкіру голови. 

Якщо користуєтеся великою кількістю засобів для волосся або шкіра голови жирна, мийте волосся кожні 2 дні. В іншому випадку мити волосся 3 рази на тиждень достатньо.

Погане харчування

 Регулярне вживання шкідливих продуктів призводить до нестачі поживних речовин, що може спричинити витончення та випадання волосся.

Волосся в основному складається з білка та інших поживних речовин, тому вживання здорових натуральних продуктів, багатих білком, мінералами, вітаміном В, вітаміном С, вітаміном Е, залізом та цинком, є важливим для міцного організму.

Дбайте про своє здоров'я, заразом не забувайе про правильний догляд, тоді ваше волосся буде захоплювати своєю красою оточуючих.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com