Поради щодо вибору системи відеоспостереження для вашого об'єкта

28 лютого 2024
Редакція

Вибір правильних камер відеоспостереження — це рішення, з яким стикаються як власники дому, так і власники інших об’єктів. Але в міру розвитку та вдосконалення програмного забезпечення камери відеоспостереження приносять бізнесу переваги, що виходять далеко за межі простої безпеки.

На що треба звернути увагу при виборі камер відеоспостереження?

Під час першого знайомства з відеоспостереженням кожна людина ставить собі питання про те, що саме їй потрібно та як правильно вибрати обладнання, що відповідає її конкретним потребам. При такому різноманітті брендів і типів систем легко заплутатися, і результатом може бути обрання не того, що відповідає потребам. Передусім увагу треба звернути на:

Місце встановлення камери відеоспостереження

Хоча більшість сучасних камер можна використовувати як усередині, так і зовні, важливо враховувати такі особливості, як кріплення, корпус, а також рівень захисту камери. Рейтинг IP (захист від проникнення) говорить нам, наскільки захищена камера від зовнішнього середовища. Дивлячись на рейтинг IP, ми можемо відразу дізнатися, наскільки легко чи важко буде частинкам пилу, воді та іншим елементам потрапити всередину наших камер.

Для встановлення всередині приміщень, де немає значних ризиків з боку довкілля, високий показник IP може не знадобитися. Однак, якщо вам потрібне рішення для зовнішнього застосування, де є як природні елементи, так і ризики безпеки, важливо розглянути продукти з вищими стандартами IP-захисту.

Функціонал камер 

Сучасна внутрішня або зовнішня камера відеоспостереження — це не просто якісний об'єктив і велика матриця. Це повнофункціональний охоронний пристрій, який має ряд важливих функцій:

  • Інфрачервоне підсвічування для запису в темний час доби або в погано освітленому приміщенні. Залежно від розміру і площі об'єкта, краще вибирати камери відеоспостереження з дальністю дії підсвічування від 20 метрів і вище.
  • Функції BLC, HLC і DWR. Покращують якість відеозображення, які допомагають камерам знімати при різному рівні освітленості.
  • Детекція руху. Корисна функція, яка дозволяє не тільки швидко виявити об'єкт, що рухається в кадрі, а й заощадити місце на жорсткому диску або карті пам'яті. Наприклад, при її активації, камера буде проводити запис тільки в момент виявлення руху, ігноруючи статичне зображення. При цьому налаштування дозволяють включати також невеликі фрагменти, що передували появі руху.

Яку територію ви хочете охопити?

PTZ-камери найкраще підходять для великих площ, оскільки мають великий діапазон огляду і можливість масштабувати певні дії. Сучасні камери мають широкий кут огляду, тому ви можете контролювати величезні території за допомогою лише однієї камери. Навіть при найширших кутах огляду якість зображення залишається гарною. Для порівняння, на невеликих ділянках, швидше за все, знадобляться лише статичні камери.

Яка чіткість та деталізація зображення потрібна?

Розмір області, яку ви хочете контролювати, визначатиме необхідний вибір. Наприклад, для великих площ потрібно камери з високою роздільною здатністю, щоб якість зображення не погіршувалася при масштабуванні. Альтернативно, для невеликих приміщень, таких як офіси або приймальні, зазвичай потрібні камери з нижчою роздільною здатністю, наприклад FullHD.

Чи є масштабованість ключовим моментом? 

Важливо мати гнучку та масштабовану систему спостереження. Проблема традиційних систем відеоспостереження полягає в тому, що вони є замкнутим ланцюгом, а це означає, що все жорстко запрограмовано і їх важко масштабувати. Тому важливо вибирати IP-камери, які підключаються через бездротову мережу, що дозволить вам легко розширювати та масштабувати будь-яку установку за необхідності.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше