Хочу в Подорож з фотографом!

7 вересня 2016
Фотограф
У сучасному світі без навчання, саморозвитку і самомотивації важко досягнути успіху.

— Чому так?
— Бо в час технологічного прогресу цінуються саме ті спеціалісти, які готові переступити через себе, побороти свою лінь і працювати над своїми помилками.


Звичайно, це потрібно для будь-якої сфери діяльності, а для сфери фотографії — це як ніколи актуально.

На жаль, зараз існує думка, що маючи хороший фотоапарат, ти вже фотограф. Тобто не потрібно вчитися, розвиватися і вдосконалюватися, просто треба вміти налаштувати чіткий фокус і все — ти спеціаліст. Само собою, хороше обладнання відіграє важливу роль, але етап навчання теж є дуже важливим. Крім того, зараз є всі можливості для того, щоби покращити своє вміння!
 
Одним із методів навчання — є фототур. Цей спосіб саморозвитку щодня здобуває все більше і більше прихильників. Та це й не дивно, адже фототури мають безліч переваг. А саме:
 
  1. Нові знайомства. Фотоподорожі класні тим, що їх організовують професіонали своєї справи, фотографи, які вже мають неабиякий досвід і знають такі тонкощі та нюанси фотографії, що у всесвітній павутині такого точно не знайти. Крім того, для молодого спеціаліста, абсолютно не буде зайвим завести нові перспективні знайомства, які надалі можуть допомогти розкрутитися у фотомистецтві.
     
  2. Більше практики, ніж теорії. Це, мабуть, один із най головніших критеріїв фотоподорожей, адже краще один раз сфотографувати, ніж сто разів читати, як це робиться. Фототур — це така річ, де не потрібно багато читати, дивитися відеоуроків, відвідувати тренінгів, а треба лише почати робити ту справу, яка подобається, і вже тоді, шляхом спроб і помилок, вчитися.
     
  3. Авторитетна думка. Як вже було зазначено, фототури організовують спеціалісти фотографії, а це чудова нагода не лише повчитися від них, а й отримати авторитетну пораду, яка буде якісна та правдива. З її допомогою Ви зможете обрати найкращий стиль фотографії, який підходить саме Вам (портретна зйомка і пейзажна — це дві різні техніки, які потребують різних навичок).
     
  4. Портфоліо. Для молодого спеціаліста не буде зайвим формування власного портфоліо, де були би представленні найкращі фотографії. Приклади власних робіт завжди мають бути в арсеналі фотографа, адже це, без сумніву, допоможе в подальшому під час пошуку та залучення клієнтів, а також не буде зайвим при прийомі на роботу.
     
  5. Великий вибір. Чим ще класні фототури, так це тим, що кожен бажаючий зможе знайти для себе те, що підходить саме йому — фототур Україною чи фототури іншими країнами; одноденні чи ті, які тривають декілька днів. Хоча сезон "Фототур 2016" незабаром буде завершуватися, все ще є безліч цікавих пропозицій на осінь, які допоможуть розвинути Вашу фотомайстерність.
     
  6. Лояльна вартісна політика. Не кожен на початку своєї фотокар’єри може дозволити собі відвідати фототур, вартість якого становить декілька тисяч гривень. Саме тому є різні можливості бюджетної фотоподорожі, ціна якої може мати символічну суму в розмірі декількох сотень, або взагалі буде безкоштовною (кошти будуть потрібні лише на власні витрати). Головне не полінитись і знайти те, що цікавить.
     
  7. Проведення часу з користю. Для тих, хто втомився від вуличного шуму, щоденного одноманіття, інтернету та всіх благ цивілізації — фототури є чудовою нагодою провести свій час з користю. Гори, степи, ліси, незвідана краса стареньких вуличок — все це надихає та допомагає відпочити не лише фізично, але й духовно. Проведення часу на свіжому повітрі, вечірні посиденьки біля вогнища з фотопрофесіоналами, пошук унікальних кадрів, саморозвиток — що може бути кращим?
     

Отже, пам’ятайте, що наявність хорошого фотоапарата — це лише маленька частинка того, що має мати справжній фотограф. Свій стиль, самокритичність, наполегливість, бажання вчитися і вдосконалюватися — ось головні риси, які відрізняють професіонала від дилетанта.

Якщо вам сподобалася ця стаття, прочитайте також:
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше