Добірка книг про красу і моду

26 травня 2016
Вікторія Собко
Мода - це індустрія, якій підпорядковуються всі сфери нашого життя. Але поняття "жіноча краса" нарешті почало набувати більшої свободи і незалежності від трендів. А які критерії жіночої краси формувалися раніше? Які особливості зовнішності вважалися привабливими в різні століття?

Ми разом з інтернет-магазином Yakaboo.ua підготували для вас добірку книг, яка допоможе дізнатися про всі особливості та закономірності мінливого світу моди і уявлення про красу.

Жорж Вігарелло "Мистецтво привабливості. Історія тілесної краси від Ренесансу до наших днів"

Звідки у людей формується уявлення про те, що красиво, а що потворно? Які засоби по догляду за тілом цінувалися в різні епохи? Як вплинули на уявлення про красу поп-культура і пропаганда здорового способу життя? Наскільки міцний ідеал, в гонитві за яким іноді ламаються долі?

Грунтуючись на матеріалі образотворчого мистецтва, літератури, медичних та естетичних трактатів, преси, кінематографу і реклами, в своїй книзі Вігарелло вибудовує цікавий екскурс, що дозволяє відповісти на ці питання.

Автор показує зв'язок уявлень про красу з економічним і політичним станом кожної з епох. Також, він розкриває зв'язок з філософськими поглядами різного часу. Так, неоплатонізм епохи Ренесансу зумовив увагу до обличчя і грудей жінки, страх виродження цивілізації в XVIII столітті призвів до привабливості м'язового тонусу, романтизм початку XIX століття викликав культ мрійливого погляду, а вихід жінок на роботу в XX столітті полегшив їхнє вбрання.

Жорж Вігарелло описує рецепти рум'ян XVI століття, уявлення про правильний вигин жіночого хребта XIX століття і епітети, які привласнювали голлівудським красуням 30-х років XX століття. Автор докладно розглядає концепції та уявлення про красу різних часів.. І якщо раніше критерії краси змінювалися через роки та епохи, то сьогодні нові віяння приходять через тижні та місяці. Тому, кожній жінці, напевно, варто прочитати праці Вігарелло, щоб зайвий раз переконатися в мінливості поняття "жіноча краса".
 

Лінда Уотсон "VOGUE. Легенди моди. Вів'єн Вествуд"

Вів'єн Вествуд - це жінка, яка підкорила Малколма Макларена - лідера групи Sex Pistols, перенесла вуличний стиль анархістів у світ високої моди, зробила модними піратські чоботи, пошила сукню для Керрі Бредшоу з культового серіалу "Секс у великому місті", розкритикувала стиль Кейт Міддлтон і стала єдиновладною королевою британської моди.

Олександр Маккуїн назвав її "Коко Шанель наших днів". Її неймовірна винахідливість відома всьому світу. Вона стояла біля витоків панк-культури, повернула в гардероб жінок криноліни, модернізувала твід, відродила моду на туфлі на платформі, переосмислила силует "пісочний годинник" і експериментувала, як могла.

Нова книга з серії "Vogue. Легенди моди" з рідкісними фотографіями та ескізами, написана журналістом знаменитого журналу Vogue і автором книг-бестселерів про моду Ліндою Уотсон, відкриє читачеві двері в дивовижний світ неординарної, сміливої, тоієї, котра руйнує стереотипи, Вів'єн Вествуд.

Федеріко Рокка "Культ моди. 20 предметів одягу, котрі змінили світ"

Стилісти говорять, що не обов'язково купувати абсолютно всі предмети одягу в іменитих магазинах, щоби модно і стильно одягатися. Достатньо придбати класичні предмети одягу і комбінувати їх можна хоч з секонд-хендом. Так ось, в цій книзі описані 20 головних предметів одягу та аксесуарів, які перевернули світ моди і змусили нас всіх одягатися по-іншому.

Книга розповідає історію 20-ти ікон моди і цих же предметів: джинси, валізи Louis Vuitton, тренч Burberry, Борсаліно, тільняшка, духи Chanel N° 5, кеди All Star, поло Lacoste, шарфи Hermes, балетки, пуховик Moncler, жакет Chanel, сумка Chanel 2.55, окуляри Ray-Ban, & Persol, сумки Kelly & Birkin, маленька чорна сукня, сумка Jackie, шпильки Manolo Blahnik. Всі вони зробили справжню революцію і стали подіями, що змінили світ.

Деякі з цих предметів отримали власні імена, як сумки Kelly & Birkin. Інші стали символами покоління, як джинси Levi's, які спочатку були робочим одягом, а потім стали символом молодіжної революції 60-х. А треті - як духи Chanel No.5 і хустки Hermes - і зараз залишаються символами статусу.

Книга Рокка з чудовими ілюстраціями послужить прекрасним путівником по класиці стилю для справжньої модниці.

Олександр Васильєв "Я сьогоні в моді... 100 відповідей на питання про моду і про себе"

Олександр Васильєв - мистецтвознавець, історик моди, колекціонер і ерудит. Він розмовляє 7 іноземними мовами і володіє величезною колекцією предметів моди від XVII століття до сучасності. У ній знаходиться і костюм з двошарового стьобаного шовку "космос", що був подарований балерині Майї Плісецькій особисто Коко Шанель.

У своїй книзі, відомий історик моди відповідає на популярні та несподівані, інтелектуальні та кумедні, провокаційні та особисті питання про моду. Все, що ви хотіли про неї знати, але й гадки не мали, у кого спитати.

Автор відкриває очі на моду і її витоки, історію, на стиль, і дає відповіді на безліч питань: "Як знайти свій стиль?", "Чому змінюється мода?", "Чому люди погано одягаються?", "Хто вони - дійсно важливі та впливові фігури моди?".

Автор чудово володіє матеріалом і глибокими знаннями у fashion-сфері. Він пояснює, як одягатися добре, а як - вульгарно, і головне - чому. І читаючи книгу, ви зрозумієте, що мода - це більше, ніж просто образ, адже, як пише Васильєв: "Мода - це не одяг, а манера жити".

Robin Muir "Vogue Model: The Faces of Fashion"

Колись професія моделі вважалася відверто непристойною, а тепер моделі - лідери думок, благодійні діячі та законодавці моди. Як так вийшло, що уявлення суспільства про цю професію так кардинально перевернулося? Це заслуга видатних особистостей. Таких, які мають не тільки привабливу зовнішність, але й особливу харизму і завзятість. І ця книга являє собою приголомшливу фотографічну історію світу найкрасивіших і знакових жінок - дівчат і супермоделей обкладинки Vogue.

Збірник складено з фотографій та ілюстрацій більш ніж 90-річної історії Vogue, його мета - розповісти про реальні особистості моди.

У книзі представлені образи моделей 1950-х років, таких як Ліза Фонсагрівс і Доріан Лі, які першими досягли престижу і світової слави. І, звичайно, показані чудові образи супермоделей 1990-х років, які перетворили професію в серйозний бізнес з оборотами в мільярди доларів. А сьогодні такі моделі, як Кейт Мосс, Клаудія Шиффер і Жизель Бундхен вже самі є самодостатніми брендами.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше