Пляцок (пиріг) з шовковицею

29 липня 2013
Oksana Galuga

Легке сирне тісто, ароматна шовковиця в начинці – і смачний та поживний десерт готовий! Рецепт позичили у SMAKPLUS.

Ягоди промити, дати воді стекти. Шовковицю перебрати, повідрізати плодоніжки (після цих ягід руки будуть «пофарбованими», тому для маніпуляцій з шовковицею краще вдягнути ґумові рукавички)

Масло порізати на шматочки і залишити розм’якати при кімнатній температурі.

Яйця з цукром збивати до побіління, далі підмішати розм'якле масло, сир, сметану і терту лимонну цедру.

Соду «загасити» лимонним соком (сода і кислота дають реакцію нейтралізації з виділенням вуглекислого газу, який якраз і потрібний для підйому тіста). Усе разом з борошном одразу ж підмішати до тіста.

В форму з антипригарним покриттям або застелену папером для випікання або змащену рафінованою олією викласти половину тіста. За допомогою столової ложки тісто рівномірно розподілити, зробити невеликий бортик.

Шовковицю викласти у форму з тістом, посипати цукром і манкою. Зверху розподілити решту тіста (зручно за допомогою двох ложок або кондитерського мішка з широкою насадкою). Випікати приблизно 50 хв при температурі 180 градусів.

Готовий пляцок (пиріг) з шовковицею можна подавати, посипавши цукровою пудрою.
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше