ПЛАНЕТА ЧИ ПЛАСТИК?

19 червня 2018
Kajool-Khan

Всесвітньо відомий журнал National Geographic присвятив свій червневий випуск темі пластику у Світовому океані і розпочав інформаційно-шокуючу кампанію під назвою "Планета чи Пластик"? Однією із цілей кампанії є прагнення змінити спосіб використання споживачами пластику. Якщо споживачі та інші однодумні організації зможуть працювати разом для досягнення змін у своєму мисленні, то є надія, що корпорації зможуть зменшити кількість пластику, яку вони використовують у своїх продуктах. Сам журнал, на своєму ж прикладі, почав надсилати видання обгорнуті у папір замість пластику. Бо кожна зміна, незалежно від того, наскільки малою вона може здаватися, допомагає. На сьогоднішній день велику загрозу несуть пластикові пакети, пляшки та пластикові соломки, тому кампанія націлена на те, щоб споживачі суттєво зменшили їхнє використання шляхом прийняття простих та усвідомлених рішень.


Ви готові до такого?

На знімках нижче можна побачити лише невелику частину шкоди, яку щорічно приносить 9 мільйонів тонн пластикових відходів для нашого середовища та дикої природи. Вчені та дослідники з журналу сподіваються отримати якомога більше знань про довгострокові наслідки пластику, оскільки він розчиняється в мікроскопічних частинках, які в кінцевому підсумку потрапляють до нашого харчового ланцюга, а саме - мікропластик. Він потрапляє в харчові ланцюжки, коли його поїдають тварини (від зоопланктону до риб та птахів), і може накопичуватися в тканинах живих організмів. Людина його споживає з їжею, водою та повітрям. Він міститься в самих різних місцях, але в першу чергу, в океані. За оцінкою 2014 року в океані знаходилося більше п'яти трильйонів часток загальною вагою близько 250 тисяч тонн. Ось так от.

На разі, тішить те, що світ потрохи реагує на проблему пластика і буквально у травні Європейська комісія  презентувала план заходів, спрямований на зменшення використання пластику в Євросоюзі задля боротьби із забрудненням морів та океанів. Ознайомитися з новиною можна ось тут на сайті  WWF.

А вже за цим посиланням можна ознайомитися з кампанією National Geographic детальніше і зрозуміти для себе масштаби цієї величезної проблеми "Planet or Plastic".


18 мільярдів фунтів пластику щорічно опиняється в океані. І це лише верхівка айсбергу.

Фото: National Geographic

Фото: Джон Канкалос / National Geographic

Фото: Ренді Олсон / National Geographic

Фото: Джейд Хейсен / National Geographic

Фото: Ренді Олсон / National Geographic

Фото: Джорді Чіас / National Geographic

Фото: Шон Міллер

Фото: Джастін Хофман / National Geographic

Фото: Девід Хіґґінс/ National Geographic

Фото: Браян Легман / National Geographic

Фото: Абдул Хакім / National Geographic

Фото: Ренді Олсон / National Geographic

Фото: Ренді Олсон / National Geographic

Фото: Ренді Олсон / National Geographic

Фото: Ренді Олсон / National Geographic

Кожна зміна має значення! Від води, що ми п'ємо, до повітря, яким ми дихаємо - природа робить так багато для нас! Ти можеш віддячити мінімізацією пластика у своєму житті <3


За матеріалами:
National Geographic, WWF, Bored Panda

[adSlot9]

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше