Пісня як зброя: 4 хіти, які звучать по-новому в час війни

30 березня 2022
Liudmyla Krychfalushii

У час, коли Украна страждає від війни, одна з найспівочіших націй світу не мовчить, а перетворює власну пісню на зброю, яка допомагає у страждальні часи та піднімає бойовий дух. І робить це надзвичайно талановито! З часу запеклого протистояння з російським окупантом та після повномаштабного вторгнення росії в Украну в творчому просторі стався потужний музичний вибух, в результаті якого ми отримали круті хіти, котрі підкорили топи соцмереж і серця мільйонів укранців. Серед них: «Мамо» Kozak System, «Не Відступати і Не Здаватись» СКАЙ, «Прокинься» Саша Чемеров, «Доми» ТНМК і Ельвіра Сарихаліл, «Україно – ми сила!» KOLA, «Teroborona» Gogol Bordello & The Cossacks, «Морська піхота» Олександр Положинський, «Не Зволікай» Melovin, «Забирайся, війна» Tabakov та інші.

 Разом з трим окремі пісні отримали друге дихання і зазвучали зовсім по-новому, набувши антивоєнного змісту.

Наталія Могилевська – я кажу НІ! ЖАХЛИВІЙ ЦІЙ ВІЙНІ

Українська співачка Наталія Могилевська переспівала свій відомий хіт 1999 року «Місяць»: «Дякую моєму вчителю, великому генію української поезії – Юрію Євгенійовичу Рибчинському за ці прекрасні слова до моєї пісні «Місяць». Сьогодні цей message працює абсолютно по-іншому: Я КАЖУ НІ ЖАХЛИВІЙ ЦІЙ ВІЙНІ!» 

Vivienne Mort «Пташечка #FreeUkraine 2022» 

Vivienne Mort  представили нове відео на пісню 2016 року «Пташечка». Слова пісні під проникливий відеоряд і гасла «Слава Україні! Героям Слава!» «Україна понад усе!» набули зовсім іншого значення. «Відео до сліз! Кожна нотка і кожне слово тепер відкликаються по-іншому», - залишають коментарі підписники інді-рок-гурту. 

Христина Соловій «Українська лють»

Христина Соловій: «Моя версія італійської народної пісні. Присвячую нашим героям, ЗСУ і всім, хто зараз бореться за рідну землю».

«Марина і компанія» . «КИЄВЕ МІЙ 2022» - Марина Полончак & Віталій Лобач

Закарпатський гурт «Марина і компанія» та полтавський співак Віталій Лобач презентували нову пісню та кліп про столицю України.

Марина Полончак: «Як тебе сміли бомбити, Києве мій?» - саме такий текст зародився в моїх думках в перші дні війни і вже за пару днів легендарний гімн української столиці отримав зовсім інше музичне наповнення. Твердо вірю, що пісня - це зброя, яку не підірвати і не знищити. Зброя, яка робить ворога нікчемним і безсилим. В піснях наша єдність і підтримка, наше єдинство, тверда воля і незламність перед ворогом».

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше