ПІСНІ СМАКОЛИКИ: Грибний паштет (з печериць)

23 березня 2016
Ганна Пампушка
Печериці (шампіньйони) - частий грибний гість на пісному столі. Хоча, подекуди, його навіть за гриба не вважають - наче шампіньйон це, швидше, овоч. Таке ставлення пояснюється тим, що ці гриби не мають яскраво вираженого грибного запаху, так як лісові. Окрім того, сьогодні печериці вирощують на спеціальних "печеричних фермах" та у великій кількості продають у супермаркетах і на базарах. Саме там ви зможете побачити білувато-рожеві або ж коричнуваті шампіньйони - останні називають Королівськими.

 
То чи насправді печериця - це гриб? Безумовно! Та ще й добряче корисний. В кожному маленькому грибочку міститься 18 амінокислот, вітамін D, вітаміни групи B, залізо, цинк, калій, марганець, фосфор. Також дуже важливим є вміст справжнього природнього йоду в печерицях. Тай на цьому не завершується скарбничка користі в шампіньйонах - її доповнюють меланін (один з найпотужніших природніх антиоксидантів) та грибний хітин, котрий чудово очищує організм від токсинів та шлаків.
 
Печериці - чудовий дієтичний продукт, він ефективно допомагає втратити зайві кілограми (якщо печерицями замінити рибу та м'ясо). Але така дієта не повинна тривати довше тижня, хоча після двох тижнів перерви її сміливо можна повторити.
 
Сьогодні UaModna підготувала для вас цікавий рецепт грибного паштету з печериць. Така страва декому нагадує на смак звичний печінковий паштет. Чудово смакує на хлібі, в тарталетках, до пасти та як фаршировка до картоплі чи млинців.

Інгредієнти:

  • печериці (можна заморожені) - 500 г
  • великі цибулини - 2 шт
  • горішки кешью - 1 склянка
  • олія для смаження
  • сіль за смаком
  • дрібка чорного меленого перцю
  • мускатний горіх мелений - 1 ч. ложка
  • дрібка кардамону
  • мелений коріандр - 1 ч. ложка

Приготування:

  1. Дрібно ріжемо цибулю, підсмажуємо на пательні до золотистого кольору.
  2. До підсмаженої цибулі додаємо печериці та помішуючи продовжуємо смажити. Потрібно слідкувати, щоби не випарувалась уся рідина.
  3. Додаємо в пательню з печерицями й цибулею горіхи кешью, сіль, всі прянощі та тушкуємо ще 15 хв.
  4. Даємо суміші вистигнути та збиваємо її до однорідності блендером.
 
Надзвичайно простий в приготуванні, ароматний та корисний грибний паштет готовий! Тепер цей пісний смаколик зможе прикрасити ваші стави та салати і здивує всю родину приємним смаком. Фантазуйте на здоров'я, та нехай Великий Піст принесе мир у ваші оселі й серця!
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Тетяна Тарасюк Тетяна Тарасюк 12 березня 2014
Мммм, як смачно написано...
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше