Підготовка до ЗНО з математики

29 січня 2020
Редакція

Зовнішнє незалежне оцінювання  це один з найважливіших іспитів в житті кожної людини. Від успішності здачі ЗНО залежить вступ випускника у престижний вищий навчальний заклад. Одним з основних предметів, який здають на ЗНО випускники українських шкіл, є математика (здається на вибір математика або історія). ЗНО з математики пройде 21 травня 2020 року.

Підготовку до складання зовнішнього оцінювання багато хто починає ще з 9—10 класу, однак більшість батьків починають готувати своїх дітей за кілька місяців до іспиту. І за цей час підліток банально може не встигнути якісно підготуватися до оцінювання. Досить частими є випадки, коли навіть золоті медалісти провалюють здачу ЗНО з математики. Саме тому при підготовці до іспиту не обійтися без гарного репетитора з математики.

Які завдання будуть на оцінюванні?

ЗНО з математики включає в себе обов'язкові завдання:

  1. Вибір правильної відповіді з декількох. Випускник повинен відповідати на різні запитання, вибираючи в кожному завданні 1 правильний варіант із 5 запропонованих.
     
  2. Завдання на встановлення відповідностей. З двох стовпчиків (в одному — цифри, а в іншому — літери) випускник повинен скласти логічні пари.
     
  3. Структуроване завдання відкритої форми з короткою відповіддю. Завдання складається з основи і двох частин, і воно передбачає вирішення завдання.
     
  4. Неструктуроване завдання відкритої форми з короткою відповіддю. Завдання складається з основи, а завдання учасника ЗНО — вирішити задачу.
     
  5. Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Випускник повинен не тільки вирішити завдання, написавши правильну відповідь, але і розписати, як він прийшов до цієї відповіді.

Якими знаннями повинен володіти випускник, щоб успішно здати ЗНО з математики?

ЗНО з математики перевіряє різні вміння і знання випускників:

  • Проводити різні математичні розрахунки;
     
  • Вирішувати різні текстові задачі та рівняння;
  • Визначати характеристики геометричних фігур;
     
  • Вирішувати найелементарніші комбінаторні задачі і вираховувати ймовірність випадкових подій та інше.

Іншими словами, учасник оцінювання повинен розбиратися в усіх аспектах математики і вміти застосовувати свої знання на практиці.

Чому для підготовки до ЗНО потрібен викладач з математики?

Досвідчений викладач з математики володіє всіма необхідними знаннями, щоб якісно підготувати будь-якого випускника до ЗНО. Чим більше часу приділяється на підготовку, тим кращий результат покаже учасник оцінювання.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3742025816720457"

     crossorigin="anonymous"></script>

<!-- media-1 -->

<ins class="adsbygoogle"

     style="display:block"

     data-ad-client="ca-pub-3742025816720457"

     data-ad-slot="5840472312"

     data-ad-format="auto"

     data-full-width-responsive="true"></ins>

<script>

     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

</script>

Разом із викладачем учень повторює програму навчання за всі роки, вчиться правильно розподіляти час на тестові завдання, розбирає типові помилки, які допускалися випускниками на минулих ЗНО. Крім того, учень пише пробне ЗНО з математики, а викладач його розбирає, вказує на основні помилки і при підготовці акцентує увагу на наявних прогалини в знаннях.

Заняття з репетитором допомагають добре підготуватися до ЗНО та отримати високий бал, навіть якщо випускник протягом усього часу навчання в школі не демонстрував високих результатів в математиці.

Зображення — pinterest.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше