Підбірка найсмачніших фільмів

25 січня 2016
Редакція
Кому з нас не хочеться час від часу завершити свій день хорошим фільмом. У нас для вас хороші новини — чергова підбірка фільмів, з однією особливістю — вони про їжу. Тому, збираючись переглянути якусь стрічку з нашого рейтингу, обов'язково запасіться смаколиками. Дивитись хоч щось з цього списку на голодний шлунок не рекомендуємо.

ШОКОЛАД, 2000

Жюльєт Бінош і Джонні Депп. В принципі, цього достатньо, щоби вирішити насолодитися чуттєвою драмою шведського режисера Лассе Хальстрема.
 
І ще я забув про шоколад. Шоколад, який знаходить шлях до сердець жителів тихого французького містечка, в якому одного разу поселяється Вієн (Жюльєт Бінош) і відкриває незвичний шоколадний магазинчик. Вієн дивним чином вдається вгадувати чужі бажання і вони здійснюються.
 
Смачна романтична історія про здійснення бажань не залишить байдужим нікого. Варто тільки спробувати.

СМАК ЖИТТЯ, 2007

Щоби переглянути цю стрічку, мені було достатньо 3 слів — Кетрін Зета-Джонс. Але ″у кожного свої недоліки″, як казав один з персонажів стрічки ″У джазі тільки дівчата″.
 
Якби там не було, Кетрін Зета-Джонс прекрасно зіграла роль Кейт — талановитого шеф-кухаря, для якої робота займає перше місце у житті. Все змінює трагедія в її сім'ї. Після смерті сестри, Кейт повинна опікуватися маленькою племінницею. Окрім цього, на кухні Кейт з'являється новий су-шеф, який ″бісить″ її своєю самовпевненістю.
 
Стрічка Скотта Хікса вчить висловлювати емоції за межами ″зони комфорту″. Якщо ви, звісно, маєте намір налагодити стосунки з близькими людьми.

ДЖУЛІ І ДЖУЛІЯ: ГОТУЄМО ЩАСТЯ ЗА РЕЦЕПТОМ, 2009

Чудова роль легендарної акторки Меріл Стріп, яка зіграла не менш легендарну телеведучу Джулію Чайлд — кухаря і автора кулінарної книги ″Опановуючи мистецтво французької кухні″.
 
Яскрава історія, в якій тісно переплітаються дві жіночі долі — згадуваної Джулії Чайлд і молодої дівчини Джулі, яка вирішує вести власний блог, щоб за 365 днів приготувати 524 рецепти з книги Джулії Чайлд.
 
Кожною стравою героїня доводить стару як світ істину — при бажанні будь-яка людина може здійснити свою мрію і кардинально змінити життя.

ТОСТ, 2010

Дія фільму відбувається в британському містечку Вулверхемптон, у 1957 році.
 
Після смерті матері, Найджел Слейтер — талановитий хлопчина-кулінар — змагається в кулінарних уміннях з потенційною мачухою (Хелена Бонем Картер). Кулінарна війна виходить дуже запеклою — ніхто з учасників не бажає поступатися.
 
Стрічка С.Дж. Кларксон спростовує давнє твердження, що шлях до серця чоловіка пролягає через шлунок. Фільм — екранізація автобіографічної книги відомого англійського кухаря Найджела Слейтера, який до слова зіграв у фільмі невеличке камео.

ШЕФ, 2012

Ще одна стрічка у нашій добірці на тему кулінарних баталій.
 
Кулінарна комедія про невідомого, але талановитого кухаря і його взаємини з шефом-зіркою. Персонаж Жана Рено викликає на дуель молодого кухаря (Мікаель Юн) і неочікувано програє. Історія про протистояння поколінь. Персонаж Жана Рено, в певний момент усвідомлює, що все-таки у певний момент молодим і талановитим варто давати дорогу.

КУХАР НА КОЛЕСАХ, 2014

Головний герой фільму Джона Фавро — шеф-кухар Карл Каспер, який втрачає роботу у відомому ресторані Лос-Анджелеса. Карл вирішує відкрити свою закусочну на колесах, щоб відшукати втрачене кулінарне натхнення і попутно налагодити відносини з сім'єю.
 
Джон Фавро, який зняв фільм і сам же знявся у головній ролі, зробив чудову історію на тему ″почати все спочатку″. Почати з нуля, як відомо, - надзвичайно складно, однак все вийде, якщо тебе підтримують рідні, але найголовніше - якщо є бажання змінювати і змінюватись.


І в якості бонусу — смачненький кіно-анонс. 12 листопада в українських кінотеатрах з'явиться стрічка Джона Уеллса ″Шеф″ з Бредлі Купером у головній ролі.

У центрі сюжету - історія знаменитого шеф-кухаря, який через згубну пристрасть втрачає власний ресторан і кулінарний рейтинг. Взявши себе в руки, він збирає нову команду, переобладнує новий ресторан і вірить у відновлення власного кулінарного рейтингу.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше