Перший одяг для малюка: як зробити правильний вибір

12 березня 2024
Редакція

Народження дитини – радісний момент у житті батьків. Але важливо правильно підготуватися до цієї події. Одне з перших, що потрібно зробити – правильно вибрати одяг. Її різноманітність вражає, тому заплутатися часом дуже легко. Про основні особливості вибору одягу для новонародженого розповімо у цій статті.

Основні рекомендації щодо вибору

Вся дитяча продукція повинна бути сертифікованою та відповідати як міжнародним, так і державним стандартам якості та безпеки. При цьому важливо враховувати такі критерії:

  • Виробник. Перевагу слід віддавати одягу відомих брендів, які вже зарекомендували себе на ринку дитячих товарів. На https://flamingotex.com.ua/odiah-dlia-novonarodzhenykh/ ви знайдете великий асортимент одягу для новонароджених, який є безпечним та якісним;
  • Вартість. Не обов’язково переплачувати за дуже дорогі речі, бо немовляти швидко виростають. Однак, якщо якість товару виправдовує його ціну і він вам подобається, можна сміливо купувати;
  • Розмір та крій. Одяг повинен бути відповідного розміру або трохи вільним, щоб не обмежувати рухи дитини;
  • Матеріали. Перевагу слід надавати натуральним тканинам, але також допустимі матеріали з додаванням віскози або акрилу. Синтетичні компоненти спрощують догляд за речами, роблять їх еластичнішими, вони не втрачають своєї форми;
  • Декор. Одяг для немовлят не повинен мати декоративних елементів, які можуть відірватися. Всі шви та застібки повинні бути правильно оброблені, щоб не викликати подразнення шкіри;
  • Зручність одягання. Вибираючи одяг, слід звернути увагу на зручність застібок. Одяг на кнопках зручніший, особливо коли потрібна швидка зміна підгузка;
  • Комфорт. Одяг не повинен обмежувати рухи малюка. Уникайте незручних застібок, слідкуйте, щоб нічого не тиснуло дитині. Також слід вибирати моделі зі швами назовні для чутливої шкіри.

Вибираючи одяг для дітей, важливо дотримуватися цих критеріїв, щоб забезпечити комфорт та безпеку вашому малюку.

Найпопулярніші речі для новонароджених

Асортимент дитячих речей досить великий. І потрібно підібрати ті варіанти одягу, які будуть зручними як вам, так і дитині. Розкажемо про найпопулярніші.

Повзунки. Це зручний дитячий одяг, який легко одягається, не сповзає при активних рухах малюка. Повзунки мають закриті ніжки, і зазвичай застібаються на плечах.

Сорочечки. Це такі кофтинки, які мають одну кнопку або зав'язку для фіксації. Шви зазвичай виконані назовні. Виготовляється із натуральних тканин.

Боді. Дитячий одяг, який застібається в області паху на кнопки або гудзики. Підходить для дітей до року. Можуть бути як із коротким, так і з довгим рукавом.

Чоловічки для немовлят. Вони також називаються сліпами. По суті, це комбінезони, які мають застібки в області паху або на ніжках для швидкої та зручної зміни підгузка. Можуть бути як легкими, так і теплими.

Царапки. Це легкі рукавички, які одягаються на маленьку дитину, щоб вона випадково не нашкодила собі.

Пінетки та шкарпетки. Дозволяють тримати ноги у теплі. Можуть бути як легкими, так і теплими. Також важливо, щоб шкарпетки відповідали розміру ноги дитини. Зазвичай розмір вказаний на етикетці.

Комбінезони. Це теплий верхній одяг, який може бути зимовим і демісезонним. Для маленьких дітей треба обирати відрядний комбінезон. Він краще захищає від вітру, легко надягається, зручний для дитини.

Також малюку можна купити звичайні кофточки з кнопками на плечі, спортивні штани, чепчики та багато іншого. Вони повинні виготовлятися з натуральних, безпечних матеріалів. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше