Перший бюстгальтер - це дві носових хустинки⁉️

28 липня 2023
Karine

В теперішній час кожна жінка в гардеробі має бюстгальтер, та й взагалі це одна з НЕОБХІДНОСТЕЙ для усіх нас. І як часом важко уявити, як жінки раніше жили без цієї необхідності?! А це було зовсім не так давно, всього лише століття тому, да...

До початку 20-го століття сучасний бюстгальтер, з яким ми знайомі сьогодні, не існував. Замість цього жінки використовували корсети, які значно змінювали форму тіла, а саме талію та груди, і все це лише для того, щоб відповідати стандартам краси того часу. Щось знайоме, ні?)

Терпіти цілий день таку деталь гардеробу було аж надто важко. Більше того, після її довготривалого використання навіть здоров'я було під загрозою. Така практика спричиняла дихальні проблеми, пошкодження внутрішніх органів та скелету. Більшість жінки зазнавали деформацій унаслідок тривалого носіння корсетів.

З часом, протест відносно нездорового використання корсетів зростав, і жінки почали вимагати змін. Так з'явилися перші прототипи сучасного бюстгальтера, спроектовані для більш комфортного носіння і підтримки грудей.

Першою жінкою, яка вирішила замінити незручний корсет, стала Мері Джейкобс, яка з'єднала дві носових хустинки і назвала їх "безспинний ліфчик". Не повірите, але це було аж у 1914 році!

Це стало грандіозним винаходом для усіх жінок, адже нарешті жінкам не потрібно було мучити себе, одягаючи щодня корсети. Сьогодні жінки мають можливість обирати серед різноманітних моделей бюстгальтерів, що задовольняють їхні потреби і стиль. Зміни у моді та уявленнях про красу дозволили жінкам відмовитися від стискаючих корсетів і носити жіночі бюстгальтери, які більше підкреслюють їхню природну форму без шкоди для здоров'я.

Отже, да, це дійсно правда, як би кумедно це не звучало, але першим бюстгальтером були дві "носових хустинки". Ви уявляєте, якби Мері Джейкобс не винайшла цього і нам досі прийшлося б одягати корсети? Хоча теперішня мода дещо до цього хилить, адже багато сучасних моделей білизни (бюстьє) мають багато спільного з корсетом, чи не так? 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com