Модель з майбутнього

19 лютого 2016
Анна Тимощук
Ми звикли сприймати професію моделей за сталим каноном. Це завжди худорлява красуня височенного зросту з ідеальними пропорціями обличчя, стрункими ногами, невеликим бюстом та індексом маси тіла не більше вісімнадцяти. 

Та мало хто знає, що тренд на занадто худорлявих моделей бере свій початок лише у 90-х і приходить він на зміну культу атлетичної зовнішності 80-х. Завдяки Кельвіну Кляйну та Кейт Мосс мода на анорексичну, наркозалежну виснаженість починає набирати всесвітню популярність. 
 
Це вже потім, через декілька років суспільство сколихне хвиля смертей дівчат-підлітків, доведених до виснаження новими глянцевими тенденціями. А на початку 90-х "героїновий шик" стає відзеркаленням цілої єпохи з її розбещеністю, беззаконням та наркотично залежістю. 
 
На жаль, тенденція на таку не здорову худорлявість триває і донині. Скільки б ЗМІ та громадськість не сурмила про анорексію, дівчата по всьому світу продовжують худнути, намагаючись бути схожим на супер-худих манекенниць з глянцю. За двадцять років анорексичність встигла трансформуватись у андрогінність, а тепер ще й у трансгендерність. 

Тотальний унісекс, бліда шкіра, маленькі груди, фігура прямокутного силуету. Тенденція призвела до того, що іноді досить важко визначити, хто перед нами: чоловік чи жінка. Тепер увагу горомадськості привертає не лише всесвітньо відомий Андре Пеж, але й нова трансгендерна подіумна зірка - Харі Неф. Деякі дослідники пророкують, що з часом поняття гендеру зникне не тільки в моді, але і в суспільстві в цілому.
 
Іншою популярною тенденцією сучасності вважається спортивне атлетичне тіло та деформована форма фігури "пісочний годинник", де присутні об'ємні груди та масивні стегна, але тонка талія. Такими параметрами володіють відомі Кім Кардашьян, Нікі Мінаж та Іггі Азалія. 
 
Завдяки популяризації природних форм і здорового способу життя більшість жінок все ж відмовляються від бажання виглядати худорлявими, натомість тепер вони хочуть виглядати струнко. Важливий внесок у розвиток ціє тенденції зробили "ангели" Victoria's Secret, повертаючи на подіуми класичні жіночні параметри здорового тіла. 
 
Але найпопулярнішим на сьогодні є ще одне модельне віяння - образ дівчини під назвою "girl nextdoor". Кара Делавінь, Саша Лусс, Джіджі Хадіт - зовсім юні молоді моделі, котрі встигли стати уже "іконами" цього напрямку. Їхня зовнішність приваблива, але досить пересічна в контексті історичних канонів модельної зовнішності. Такими ми звикли бачити сусідку або чарівну однокласницю, але ніяк не дівчину з обкладинки журналу. Та, не зважаючи на це, популярність моделей тільки набирає обертів, а гонорари з кожним днем ​​продовжують рости все вище. Тим більше, що дівчата зовсім не бояться показувати світу свої фото без макіяжу або в повсякденному образі.
 
Поки ще не зовсім зрозуміло, якими в майбутньому ми будемо бачити дівчат однієї з найпопулярніших професій сьогодення. Адже за формування напрямків та модних тенденцій краси відповідає в першу чергу суспільство, тобто ми з вами. Єдине, на чому я б хотіла наголосити, що, поки писалась дана стаття, у Франції на державному рівні заборонили занадто худорлявим моделям з'явилятися на подіумі, в рекламі, глянці. А це вже, погодтесь, перші еволюційні кроки до народження нового напрямку.

І, наостанок, ось як виглядала рекламна кампанія білизни Calvin Klein у 90-х і сьогодні.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Анна Тимощук Анна Тимощук 9 червня 2016
Я звернула увагу, лише на ті чинники, які є передовими у модельному напрямку, актуальними та популярними. Моє, чи Ваше ставленная до поняття трансгерденності тут абсолютно не має значення. В данному випадку інформація мусить сприйматись як факт.
Tsytryna Tsytryna 28 лютого 2016
Мені цікаво, а навіщо писати про трансгендер? Невже це психічне відхилення стало наскільки соціально прийнятним, що тепер можна спокійно писати про них як про "майбутнє"? Я не хочу жити в такому майбутньому.

Схоже, що в моду входять фізично здорові жінки і психічно нездорові чоловіки.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше