Пам'ять смартфона переповнена? Є кілька способів вирішити проблему

19 вересня 2022
Редакція

Будь-який користувач може мати проблеми з дефіцитом внутрішньої пам'яті телефону. Як завжди, це трапляється в невідповідних моментах: фотографування в подорожі або встановлення потрібного в цю хвилину програми. Хочете знати, як швидко та ефективно організувати вільне місце у пам'яті пристрою?

Очищення кешу та видалення непотрібних файлів

 Видалення кешу – це просте завдання, яке можна швидко вирішити за допомогою додаткового софту, такого як CCleaner, проте багато файлів легко чистити та вручну. Достатньо знайти програми, які займають велику частину пам'яті і очистити їх кеші разом з налаштуваннями користувача.

Програми, що не використовуються, полегшені версії та встановлення додаткової карти пам'яті

Програми, що займають більшу частину пам'яті на телефоні, - це просунуті ігри та потужні програми відеомонтажу. Якщо є необхідність звільнити частину пам'яті, то найпростішим способом буде деінсталяція одного з них. Однак можна обмежитись і менш радикальними рішеннями.

Перший спосіб – видалити ємні компоненти програм. Хорошим прикладом стануть карти навігаційних систем. Якщо в даний час не потрібна офлайн-карта, то сміливо можна її видалити, а надалі її можна завантажити знову. 

Другий варіант – використовувати полегшені версії софту. Програми з приставкою Lite у назві створюються для систем із невисокою продуктивністю, але у разі дефіциту пам'яті на телефоні їхнє використання також актуальне.

Третій спосіб – перенесення додатків на додаткову картку пам'яті. Вибрати microCD сховище можна тут https://www.aks.ua/uk/catalog/karta-pamyati/. Звичайно, це найбільш трудомісткий і витратний за часом процес, та й програми працюватимуть з меншою швидкістю. Але це єдиний спосіб повною мірою розвантажити вбудовану пам'ять смартфона без втрати даних та потрібного софту. Таким чином, обравши додатковий слот пам'яті, наприклад, на 128GB з цього списку https://www.aks.ua/uk/catalog/karta-pamyati/obem-pamyati/128-gb, у вас більше не виникне проблем із нестачею пам'яті у смартфоні .

Синхронізація фотографій із хмарним сховищем

 Досить часто фотографії та відеозаписи займають більшу частину внутрішнього накопичувача телефону. Існують рішення, пов'язані з автоматичним копіюванням накопиченої інформації подібного формату на хмарні сервіси. Тобто самі файли знаходяться у хмарному сховищі, але у вас є доступ до них для перегляду тощо. Це справді класна можливість звільнити місце у пам'яті телефону.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше