Пампушки з часником

Інгредієнти:

Тісто:

  1. Молоко  - 200 мл
  2. Масло вершкове - 50 гр.
  3. Куряче яйце - 1 шт.
  4. Борошно  - 500 гр.
  5. Сухі дріжджі - 5 г
  6. Сіль - 1 ч. ложка
  7. Цукор - 1 ст. ложка

Часниковий соус:

  1. Часник - 4 великих зубчики
  2. Рослинна олія - 1-2 ч. ложки
  3. Кріп - за смаком
  4. Петрушка - за смаком
  5. Сіль - за смаком

Приготування:

1: Замішуємо тісто

Вершкове масло кладемо в маленьку каструльку і розтоплюємо на малому вогні. Потім кип'ятимо молоко і додаємо в нього розтоплене масло. Ретельно розмішуємо.


Яйце збиваємо з цукром і сіллю і гарненько перемішуємо. Вливаємо в яйця молоко з маслом.

Борошно просіваємо через сито, додаємо в нього сухі дріжджі (їх попередньо замочувати не потрібно). Додаємо до борошна суміш яєць з молоком і замішуємо тісто.  Розмішуємо його до тих пір, поки воно не набуде однорідної консистенції без грудочок.

Готове тісто накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці на годину, щоб воно "піднялося", збільшилося в розмірах.

 2: Формуємо пампушки

Піднялося тісто - ділимо його на порції. Формуємо з шматочків круглі булочки. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього пампушки, трохи придавлюючи їх. Залишаємо їх на 30 хвилин, щоб настоялися

 3: Випікаємо пампушки

Збиваємо яйце за допомогою вилки і обмащуємо пампушки збитим яйцем. Духовку розігріваємо до 220 градусів і ставимо в неї пампушки на 20-30 хвилинСтежимо за тим, щоб вони не згоріли. Готовність пампушок перевіряємо, встромляючи в одну з них сірник або зубочистку – якщо сірник залишився сухим, тісто пропеклося.

 4: Готуємо часниковий соус

Поки випікаються пампушки, готуємо часниковий соус. Часник чистимо від луски і дрібно рубаємо за допомогою ножа. Зелень промиваємо холодною водою, ошпарюємо окропом і також дрібно ріжемо. Розтираємо часник і зелень у ступці з дрібкою солі. Потім додаємо туди рослинну олію і ретельно перемішуємо. За консистенцією соус повинен бути густим, як сметана.

Крок 5: Подаємо пампушки з часником

Готові гарячі пампушки обмащуємо часниковим соусом і подаємо до борщу.

Приємного апетиту!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше