Останні арії: зникаюче плем'я, яке бореться за етнічну чистоту

18 січня 2017
Редакція
Нечисленне плем'я дрокпа відоме у світі як одна з найзакритіших і самобутніх громад, яка не визнає впливу ззовні. Незважаючи на те, що дрокпа залишилося не більше двох тисяч осіб, представники цього народу категорично не бажають асимілюватися з іншими етносами, вони оберігають власні традиції і культуру.
 
Дрокпа на лоні природи
pinterest.com

 
Назва "дрокпа" на місцевому діалекті буквально означає "кочівники". Це давнє індоарійське плем'я живе на кордоні Індії та Пакистану. Членам громади суворо заборонені будь-які контакти з чужоземцями, союзи утворюються тільки всередині спільноти, як правило, це багатодітні сім'ї.
 
Головні убори дрокпа багато прикрашені камінням, сріблом і живими квітами
​hovercraftdoggy.com

  Оригінальні головні убори дрокпа
pinterest.com
У дрокпа специфічна зовнішність, яка відрізняє їх від інших народностей, що населяють регіон: у них виразні риси обличчя (характерний широкий розріз очей і досить великий ніс), і вони високого зросту.
 

 
Народ дрокпа - останні чистокровні арії
pinterest.com
Дрокпа в більшості своїй буддисти, старійшини досі проводять деякі древні анімістичні ритуали. Серед тварин особливо шанують кіз: аборигени вживають в їжу продукти з козячого молока, носять накидки з козячої шкури, здійснюють жертвопринесення.
 
Народ дрокпа - останні чистокровні арії
pinterest.com
Відмінною рисою дрокпа є прихильність до пишних одеж та головних уборів. Останні виготовляються зі шкіри, багато декоруються напівдорогоцінним камінням, срібними пластинами і живими квітами. По тому, як прикрашений головний убір, можна судити про добробут людини, її статус в громаді. Розкішні "капелюхи" носять як чоловіки, так і жінки.
 
Народ дрокпа - останні чистокровні арії
pinterest.com Жінки народності дрокпа
absolutelyawesomethings.com
 
Унікальні знімки нечисленного племені зроблені дослідником-мандрівником Джиммі Нельсоном в рамках проекту "Перш ніж вони зникнуть"
 
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше