Особливості догляду за шкірою обличчя в холодну пору року

22 листопада 2022
Редакція

З настанням холодів наша шкіра потребує більш ретельного догляду. Холод та вітер на вулиці, пересушене від обігрівачів повітря в приміщеннях висушують її, спричиняють появу мікротріщин, подразнень та почервонінь. Як запобігти цьому? Перш за все, використовувати якісну доглядову косметику й обов’язково включити у свій б’юті-набір зволожуючий крем для обличчя.

Яким має бути догляд за обличчям взимку

В холодний сезон догляд за обличчям має певні особливості. Основні етапи (очищення, тонізування, зволоження та живлення) зберігаються, проте на кожному з них є свої нюанси. Розберемо їх на прикладі косметичних засобів від бренду Yves Rocher.

  • Очищувальні засоби повинні бути більш ніжними, м’якими. Навіть якщо ви зазвичай користуєтесь засобами для жирної або комбінованої шкіри, взимку їх краще змінити на гель або пінку для чутливого типу. Наприклад, у пригоді стане освіжаючий гель PURE ALGUE з екстрактом водоростей.
  • Краще обирати креми з великим вмістом натуральних олій. Наприклад, крем HYDRA VEGETAL для інтенсивного зволоження містить кокосову олію та натуральний екстракт карпобротуса. А ось кремів з мінеральними оливами та парафінами краще уникати. До речі, твердження, що у холод не можна використовувати креми на водній основі, — це міф.
  • Забезпечте додаткове живлення за допомогою сироваток та бальзамів. Гарним вибором стане сироватка з вітаміном С, адже він є потужним антиоксидантом і посилює процеси регенерації.
  • Косметичні засоби слід наносити не пізніше ніж за годину до виходу на вулицю, особливо за мінусової температури. Інакше це не зволожить, а навпаки, висушить шкіру. В теплу чи відносно теплу погоду вистачить і 20-30 хвилин.
  • Не забувайте про SPF. Багато людей вважає, що захист від УФ-випромінювання потрібен лише в літній період, але це не так: взимку сонячне випромінювання також може спричинити опік і посприяти фотостарінню. Але взимку можна використовувати засоби з нижчим SPF, ніж влітку або під час пляжної відпустки.

Також буде корисним зволожувати повітря в приміщенні, де ви проводите багато часу: вдома, в робочому кабінеті тощо. Для цього можна використовувати як спеціальні зволожувачі, так і звичайний пульверизатор.  А правильний догляд з натуральною косметикою зробить вашу шкіру здоровою та сяючою в будь-яку пору року.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше