ІСТОРІЯ БРЕНДУ OSCAR DE LA RENTA

21 жовтня 2014
Plastylina
На 82 році життя помер всесвітньо відомий кутюр'є, сукні якого змушували завмирати серця найвибагливіших модниць цього світу. Харизматичний та завжди вишуканий Оскар був надзвичайно талановитою людиною, яка присвятила усе своє життя своїй головній пристрасті - моді.
 
Оскар де ла Рента народився в Домініканській Республіці. Усе дитинство він мріяв стати художником, багато подорожувати та відкрити свою власну художню галерею. Коли поїхав до Іспанії та навчався там в Академії Мистецтв, життя подарувало йому випадок, який змінив подальшу долю молодого художника. Дочка посла США в Іспанії звернулася до хлопця з досить звичною пропозицією, придумати для неї сукню для випускного. Ця сукня з ескізу потрапила на обкладинку видання "Life", а Оскар почав отримувати дзвінки з вітаннями та новими замовленнями від світських модників.
 
Після цього першого успіху Оскару запропонували працювати у знаменитому домі моди Balenciaga, який став для нього справжньою школою дизайну, де він уважно та старанно вбирав всі знання модельєра Кристобля Баленсіаги. Судячи з архітектури крою та магії ліній його суконь, Оскар обожнював жінок та добре знав, як саме можна підкреслити усі переваги жінки та приховати маленькі недоліки. У 1965 році Оскар де ла Рента відкриває власний дім моди в Америці та створює бренд Oscar de la Renta.

Оскра обожнювали не тільки жінки, але й його колеги у сфері моди. Він одягав не тільки відомих голівудських кінодів та зірок шоубізнесу, в його шедеврах красувалися перші леді Америки - Хіларі Клінтон, Лора Буш та Ненсі Рейган.
  фото www.vogue.com

Крім любові до моди, у кутюр'є було добре серце - він заснував сирітській притулок. Але цього було замало і він не вагаючись всиновив хлопчика Мойзеса, якому дав не просто притулок, а став йому справжнім батьком, виховав, виростив та передав всі свої знання дизайнера. Також великий кутюр'є вдочерив Елізе Рід, а її чоловіку передав управління своїм домом моди. Оскар може бути спокійним, адже справа всього його життя в надійних руках сім'ї.

Підбірка найкращих суконь Oscar de la Renta на червоному килимі

фото nymag.com

Ідеї та натхнення модельєр черпав зі свого дитинства на острові та завжди повторював, що він ніколи не забуде хто він і звідки родом. Творіння цього вишуканого дизайнера назавжди залишать слід в індустрії моди.

Дім моди Oscar de la Renta завжди буде оспівувати жіночність, вишуканість та ніжність, а Оскар завжди буде душею цього успішного бренду.

Присвячується світлій пам'яті модельєра.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше