Оригінальні 3D гобелени Martina Celerin

22 серпня 2016
Ігорішка
Martina Celerin - чудова художниця, її творчість унікальна. Вона створює надзвичайно гарні ткані картини, які включають в себе, як ткацтво, так і валяння.

Шлях Martina Celerin до нинішньої художньої кар'єрі був довгим і незвичайним. Вона народилася в Празі, потім в юному віці іммігрувала до Канади. Закінчила Університет Західного Онтаріо, як молекулярний генетик. Після отримання докторського ступеня займалася наукою.

У 2002 році вирішила залишити науку і перейти до художньої творчості.
 
У минулому Martina займалася масляним і акриловим живописом. Це було корисним для її теперішнього напрямку, для вибору волокна, отримання потрібного відтінку кольору. Вона багато експериментувала, приклеювала різні об'єкти на полотно, малювала..., але цього було недостатньо для впровадження її ідей.

Так поступово Martina зрозуміла, що їй потрібно, щоб створити свої оригінальні полотна. Це було ткацтво. Саме воно дозволило художниці поєднувати різні об'єкти, текстури і форми. Об'єднавши все за допомогою голки і валяння, Martina почала створювати ткацькі-повсть картини, які є 3D гобеленами.
 
Своє натхнення Martina черпає з природи, додаючи краплинку уяви; деякі сцени взяті зі спогадів про сімейні прогулянки або місця, де вона побувала. Інші є більш абстрактними, захоплюють особистісну ідею, просто віддзеркалюють почуття, навіяні подіями, витягнутими з подорожей або життєвого досвіду.

Зараз художниця мешкає в місті Блумінгтон, штат Індіана. 
 
Сутність її мистецтва – це баланс між контрастністю і гармонією. Martina створює красу, зображуючи пейзажі незайманих місць та ідилічних вражень, використовуючи викинуті й непотрібні речі. Наприклад, в її студії є нитки всіх кольорів, які залишаються після роботи ткачів і в'язальниць на фабриках, також мережива, бісер, шматочки шкіри і т. і. Вони чекають своєї черги, щоби створити певний ефект в її ткацтві.
 
В інтернеті є офіційний сайт Martina Celerin.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше