Ортопедичні матраси: чи варто переплачувати?

28 січня 2019
Олеся

В першу чергу, не ортопедичний матрас, а матрас з ортопедичним ефектом. Звертайте увагу на це, коли консультант в магазині буде переконувати вас, що матрас є ортопедичним. Дійсно ортопедичний матрас виписують по рецепту у лікаря, якщо у вас є серйозні проблеми з хребтом.

Ортопедичний ефект означає, що хребет зберігатиме своє природнє положення і ніде не прогинатиметься. Ми проводимо у сні третину свого життя, тож, якщо уві сні ваш хребет не знаходиться у рівному положенні, це дійсно може привести до серйозних деформацій, болі в спині та загальній втомі.

Ортопедичний матрас прогинається тільки в місці безпосереднього тиску, вся інша поверхня повинна залишатися рівною. Якщо це пружинний матрас, цей ефект досягається системою незалежних пружин. І чим більше пружин, тим кращим є ортопедичний ефект.

Один з способів перевірити, чи якісний матрас: поставте бокал на край матрасу, а посередині нехай скаче дитина. Якщо матрас дійсно якісний, бокал не впаде та, навіть, не ворухнеться, адже прогинаються пружини тільки на місці стрибання.

Вибираючи ортопедичний матрас, врахуйте наступні фактори: вік, вага, ріст, стан здоров'я та особисті побажання. Чим молодша людина, тим жорсткішим повинен бути матрас. З віком матрас повинен ставати м'ягшим, тому для старших людей обирають м'ягкі наповнювачі.

Щодо ваги, то до 60 кг обирайте матрас середньої жорстокості; для людей вагою 60-90 кг рекомендацій немає, можете обирати, що вам зручно; 90+ кг варто придбати жорсткий матрас. Якщо ви купуєте матрас для двох людей з різною вагою, то за основу беруть більшу вагу.

Який вибрати пружинний чи безпружинний? Все залежить від вас, адже є матраси обох видів, на які виробники дають до 10-15 років гарантії. У пружинних матрасах все залежить від якості сталі, кількості витків пружини та їх загальної кількості. У безпружинних основною є якість та довговічність наповнювачів: наскільки довго вони зможуть прослужити, чи не деформуються, чи не з'явиться "ефект впадини".

Обирати вам! На ринку є величезна кількість виробників, наповнювачів та видів матрасів. Не поспішайте та не соромтеся: полежіть, пострибайте, покачайтеся та оберіть матрас дійсно для вас.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше