Операторів українського фільму "Жива Ватра" відзначили у США

8 березня 2016
UAPOST.US
Українська документальна стрічка Остапа Костюка "Жива ватра" здобула черговий приз. На міжнародному кінофестивалі у Салемі (США) фільм отримав нагороду за операторську роботу. Роботу Микити Кузьменка та Олександра Позднякова відзначив The American Cinematographer Magazine.

"Жива Ватра" - мистецький документальний фільм про життя вівчарів українських Карпат та долю традиційного ремесла на фоні сучасних змін.
 
Впродовж 4-х років знімальна група вела кіноспостереження за героями фільму, якими стали прості гуцули - малий хлопчик, молодий і старший чоловіки. Усіх їх об'єднує вівчарство, ремесло, яке фінансово не вигідне і лише відчайдухи передають його від діда-прадіда.
 
Кузьменко та Поздняков під час зйомок фільму
Фото: Facebook

"Це фільм про людське покликання. Про щоденну працю, без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи комфорту, і про дитинство, яке ми залишаємо, начепивши на себе ролі дорослих…" - розповідає про фільм режисер Остап Костюк.

В активі фільму є уже чимало нагород, зокрема спеціальний Приз журі Канадського міжнародного фестивалю документального кіно Hot Docs, відзнаки Одеського міжнародного кінофестивалю, мінського кінофестивалю "Лістапад" тощо. 

Кінофестиваль у Салемі є одним із найбільших фестивалів документального кіно у США, який презентує фільми з усього світу. "Ми показуємо гарні історії з цікавими візуальними підходами, кожен фільм на екрані дає можливість подивитись на світ свіжим поглядом", - йдеться на сайті фестивалю.
Salem Film Fest тривав із 3 по 6 березня 2016 року.

(via)
UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше