Опера "Марія де Буенос-Айрес" Астора П'яццолли у Harris Theatre

17 травня 2013
Редакція

UaModna goes Chicago
Автор: Міла Угрин

24-го квітня я відвідала оперу "Марія де Буенос-Айрес" на сцені чудового Harris Theatre, яка була представлена Чиказьким Оперним Театром. Вже не вперше я бачила цю історію, розказану в Чикаго. У 2011 році хореограф Хорхе Нієдас представив цю ж постановку в стилі оперне танго (tango operita) в Chicago Cultural Center.
 

Фото: Keith Ian Polakoff


Хорхе наділив образ Марії спокусливою іскрою, зосередивши увагу на красивих, романтичних і сумних сторонах історії, розказаних "зсередини". У той час Андреас Мітісек від імені спостерігача збоку розповідає про темний вплив аргентинської "Брудної війни"*, з відвертою і не прикрашеною реальністю того часу.

Він доповнив свою розповідь фото- і відео-елементами, які проектувались на чистий екран, щоби забезпечити повноцінний ефект. Після цього енергійні танцюристи з Luna Negra зобразили потрясіння, які пережила Марія. Все це відбувалось під музику Орасіо Феррера. Марія уособлює Буенос-Айрес; з розвитком сюжету її історія стає все страшнішою. Вродлива Марія бореться на вулицях за виживання, її ґвалтує державний агент, а потім її катують і залишають помирати в катакомбах Буенос-Айреса. Історію Марії де Буенос-Айрес переповідають аргентинці, а в кульмінації опери тіло Марії несуть немов тіло розіп’ятого Ісуса.
 


Фото: Chicago Reader Liz Lauren/Deanna Isaacs
 

* "Брудна війна" (ісп. Guerra Sucia en la Argentina) — загальна назва щодо засобів державного тероризму (масових викрадень, тортур, безсудних покарань), що використовувались аргентинськими військовими диктатурами і досягли найвищої точки під час правління останньої в ХХ ст. військової хунти в 1976—1983 рр. Була частиною Операції "Кондор".

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше