Оголошено переможців премії Андерсена

5 квітня 2016
Olena Kolyada

4-го квітня в рамках Дитячого книжкового ярмарку в Болоньї відбулося вручення премії імені Г. Х. Андерсена, яку також називають "дитячим Нобелем". Цьогоріч нагороду отримали майстри в галузі дитячої літератури з Німеччини та Китаю.


Традиційно премії Ганса Християна Андерсена присуджують кожні два роки: одну — художнику-ілюстратору та другу — автору, за весь їхній доробок і внесок у світову дитячу літературу. До складу журі входять найкомпетентніші представники різних національних секцій Міжнародної ради дитячої книги IBBY (International Board on Books for Young People).
 

Кращою ілюстраторкою була названа відома німецька авторка віммельбухів — Ротраут Сузанна Бернер (Rotraut Susanne Berner). Вона вже потрапляла до коротких списків премії у 2002, 2004 і 2014 роках.
 

Як автор був відмічений китайський письменник, професор Пекінського університету — Цао Веньчуань (Cao Wenxuan), відомий своїми щемкими і світлими оповіданнями про дітей.
 

Переможці отримали грошовий приз і почесний диплом, але найголовніше, звичайно, визнання їхнього таланту і можливість донести свій доробок дітям світу. Сподіваємося, що переклади книг лауреатів премії Андерсена незабаром з'являться і в Україні.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше