Огляд iPhone 14 та iPhone 14 Plus: які оновлення ми отримали

21 вересня 2022
Редакція

Реліз айфона 14 став однією з яскравих подій осені. Прихильники техніки Apple з нетерпінням очікували на новий смартфон. Розгляньмо детальніше, чи не розчарувала новинка, яку презентували на початку вересня.

Що ми отримали

Цьогоріч Apple відмовилася від формату «міні», а моделі iPhone 14 випустили у розмірах 6,1 — це айфон 14 та 6,7 дюйма — це айфон 14 плюс.

Дизайн

Моделі Apple iPhone 14 ідентичні з дизайном iPhone 13: мають плоскі краї, алюмінієвий корпус та скляну задню панель, що забезпечує бездротову зарядку.

Моделі iPhone 14 випустили в кольорах purple, blue, midnight, starlight і RED. Ці моделі теж отримали виріз у верхній частині дисплея, де розташована камера TrueDepth.

Дисплей

14 айфон та його версія + оснащені OLED-дисплеями Super Retina XDR з максимальною яскравістю 1200 ніт, коефіцієнтом контрастності 2 000 000:1, підтримкою Dolby Vision та True Tone для узгодження балансу освітлення. Міцна передня кришка Ceramic Shield захищає дисплей від ударів і падінь.

Камера

Оновили також камеру. ​​Тепер це 12-мегапіксельна ширококутна камера, яка має збільшений датчик, а також оптичну стабілізацію зображення зі зсувом датчика.

Apple також додала оновлену камеру TrueDepth, і хоча об'єктив Ultra Wide не отримав поліпшень, Photonic Engine покращує фотографії при слабкому освітленні на всіх камерах iPhone 14. Загалом красивих фото буде ще більше :)

Відео

Для відео є режим Action, який робить плавне відео з кращою стабілізацією зображення. Режим дії може пристосовуватися до значних рухів і вібрацій, навіть якщо відео знімаєте в середині дії. Кінематографічний режим покращили, він доступний у 4K при 30 кадрах на секунду та 4K при 24 кадрах на секунду. Спалах True Tone на 10 % яскравіший і забезпечує більш рівномірне освітлення.

Батарея 

Час роботи від батареї iPhone 14 покращено. 

  • вона працює на годину довше, ніж у iPhone 13 — до 20 годин.

Завдяки більшому розміру iPhone 14 Plus має ще довший час роботи батареї, ніж iPhone 14.

  • iPhone 14 Plus витримує до 26 годин під час перегляду відео.

​Чіп

Apple використовує той же чіп A15, що й був у моделях iPhone 13 Pro, для моделей iPhone 14, але є оновлений внутрішній дизайн, який забезпечує кращі теплові характеристики.

Загальна характеристика

Моделі iPhone 14 доступні з ємністю 128 ГБ, 256 ГБ і 512 ГБ. Продовжено підтримку зарядки MagSafe до 15 Вт, а швидка зарядка через Lightning доступна за допомогою зарядного пристрою потужністю 20 Вт або вище. iPhone 14 і 14 Plus також підтримують WiFi 6 і Bluetooth 5.3.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше