Одяг малюкові: поради на перші місяці життя

19 жовтня 2023
Редакція

Що вам потрібно в перші дні нового життя? Чесно кажучи, не так багато. Адже увесь ваш час займуть пологи та підготовка до них. А далі ви будете звикати бути мамою. Щоб запобігти зайвій метушні, радимо скласти список та купити перший одяг для немовлят дещо наперед.

Крім того, рекомендуємо утриматися від бажання купувати занадто багато одягу заздалегідь, тому що ви матимете краще уявлення про розміри та що пасуватиме дитині, коли та народиться.

Ось основний список того, що ви повинні мати під рукою, коли це станеться. 

Боді для малюка

Мати в наявності боді рекомендують, поки доки пуповина новонародженого не відпаде. Це добрий спосіб підтримувати немовля в чистоті та уникати подразнень. А боді забезпечують легкий доступ до підгузків, тоді як дитина залишається в теплі.

Майки та жилетки

Знову ж таки, шукайте різні види одягу зі широкими отворами для голови або застібками на плечах. Вони також повинні фіксуватися біля промежини — інакше будуть сповзати.

Комбінезони

Шукайте ті, у яких широкий отвір для голови та вільні отвори для ніг. І для вас, і для дитини може бути травматичним одягання речей через її голову. Тому буде добре обрати одяг, який повністю уникає маніпуляцій із головою — футболки з боковими застібками, сорочки в стилі кімоно, комбінезон дитячий тощо.

Суцільні піжами

Можуть бути варіантом для немовляти. Зазвичай їх роблять з дуже м'яких та комфортних тканин. Дитині в такій піжамі буде зручно спати.

Светри та куртки

Переконайтеся, що вони застібаються спереду, оскільки малюки проводять більшу частину часу лежачи.

Святкові наряди

Це, мабуть, найменш необхідний пункт у списку, але ми знімаємо капелюха перед вами, якщо у вас є енергія та мотивація одягати свою дитину для гостей або щоб провести день у бабусі.

Шкарпетки та пінетки 

Взуття непотрібне, поки дитина не почне ходити. А от шкарпетки та пінетки — обов'язково.

Капелюшки

Влітку малюкові придбайте капелюшки від сонця з широкими полями, а взимку – м’які шапочки, що закривають вушка. 

Рукавиці

Навіть влітку вони обов’язкові для дітей зі швидкорослими нігтями, щоб малюки не подряпали себе. Якщо вони знімають рукавиці, спробуйте ті, які застібаються на руки дитини.

Конверт для виписки

Не менш важливий елемент гардероба, щоб вашому малюкові було тепло та зручно в перший день життя.

Загалом при виборі одягу шукайте м’які тканини що дихають, як-от бавовна. Фліс також є хорошим вибором для холодної погоди. Переконайтеся, що шви закінчені, й уникайте подряпин, які можуть дратувати шкіру дитини. Перевірте також застібки на одязі.


Насолоджуйтеся материнством!


Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше