Звичка обійматися

Здавалося б, обійми - це всього лише легкий дотик один до одного, який ні до чого не зобов'язує. Але часом без них ми відчуваємо себе як не в своїй тарілці, ніби нам не вистачає чогось дуже важливого і потрібного. Чому ж нам так потрібні обійми, і звідки у нас така тяга до них? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Обіймаються і політики, які на дух один одного не переносять, обіймаються малознайомі люди, висловлюючи тим самим високу ступінь взаємної довіри і симпатії. Можна і не обійматися, нічого страшного не станеться. Але я про інші обійми, без яких жити не можу. "Давай сьогодні без сексу, просто обійми мене міцніше, і будемо спати!" Скажіть, вам ніколи не хотілося сказати щось подібне своєму партнеру, коли ви втомилися, не готові або у вас традиційно болить голова? Дуже багато жінок, скажу вам по секрету, люблять обійми більше, ніж секс. У чому тут справа?
 

Недостатньо обіймів в дитинстві

А все пояснюється дуже просто, нас недостатньо обіймали в дитинстві. Багатьох дітей виховували суворі батьки, які не вважали за норму витрачати час і брати дитину на руки, пестити та обіймати її, якщо вона плакала. "Не привчай до рук!" - чули малюки від своїх батьків. І надовго дорослі залишали нас, маленьких і беззахисних, самотньо плакати в холодному ліжечку, змушували боятися відсутності когось поруч.

Батькам здавалося, що таким чином вони привчають нас до самостійності та дисципліни, виховують нашу волю, характер. Насправді, в ранньому дитячому віці у дитини є тільки одна найважливіша потреба, яка виховує її, - потреба в любові і теплі.

Було підтверджено, що діти, до яких довго не підходять, яких не обіймають, ростуть хворобливими, розвиваються повільніше, а іноді можуть навіть померти, відмовившись від води. Таким чином вони ніби говорять про те, що їм необхідні обійми.

Щоб відчувати себе впевнено і безпечно, дитина повинна мати поруч тепло матері або батька, будь-якої людини, яка її любить. Вони малюку потрібні не менше, ніж їжа та одяг. Без них він відчуває, що не коханий, не потрібний. І цей хворобливий спогад може переслідувати людину все життя. Засісти глибоко в підсвідомості й несподівано проявлятися в тих чи інших ситуаціях. Людина не буде навіть розуміти, що причиною її пригніченості, страху або занепокоєнь може бути проста відсутність обіймів у її житті. У дитинстві й зараз.
 


Як зазвичай ми рятуємося від занепокоєння? По різному. Хтось тамує тугу алкоголем, лахами, кар'єрою, владою, славою. Придбаннями різних речей, які дарують ілюзію захищеності й теплоти. Напевно, успішний бізнесмен або просунута бізнес-леді ніколи не зізнаються собі, що кричать на підлеглих, вступають в постійні конфлікти або впадають в критиканство не тому, що вони такі розумні, а тому що всередині в них сидить дитина, не впевнена в тому, що вона комусь цікава і потрібна. Ось вони і намагаються добути підтвердження цього.

Важко зізнатися у власній слабкості навіть самому собі, а вже оточуючим її довірити, Боже збав. Краще я одягну на себе маску успішної, невразливої, впевненої в собі людини, якій байдужі думки оточуючих, їхні слова, погляди, любов і тісні обійми. Не потрібні мені ці сентименти! Я не хочу від них залежати, я вільний!

Вільний і самотній...

Що таке свобода в повному і остаточному її значенні? Це повна неприв'язаність до чого- і до кого-небудь. Але, скажіть, в людському суспільстві хіба це можливо? Ми можемо захистити себе від впливів інших людей, не прислухатися до чужих думок, не відповідати на питання, не цікавитися чужими справами, сховатися, закритися в своєму світі. І, можливо, нам навіть здасться, що там комфортно і безпечно. Але, як же там нудно і самотньо. Ні з ким навіть поговорити, нікого похвалити і сварити (всі розбіглися, злякавшись нашої агресії), нікого обійняти... Хіба так виглядає щастя?

Запитайте себе про це і спробуйте відповісти на це питання максимально правдиво. Як перед самим собою. Хіба до цього ви прагнули, будуючи своє блискуче незалежне життя? А може вам все-таки хотілося, щоб в ньому був хтось, кому б можна було розповісти про те, як пройшов день, посперечатися про завтрашню подорож і поділитися своїми планами на наступне літо? А потім, ввечері, коли перероблені всі справи і затихли всі розмови, просто лягти поруч і відчути обійми того, хто готовий вас захистити від цього жорстокого і холодного світу. Ну, якщо і не захистити, то хоча би бути поруч, щоб вам не було так страшно одному.


 

Обійми - це ніжність душі

Мені так подобається, коли він підходить ззаду і обхоплює мене руками, просто всю, створюючи своїм тілом надійний теплий будиночок, в якому мені не страшні найжахливіші зовнішні негоди. "Обіймай мене так частіше! - прошу я. - У ці моменти я відчуваю, що ти любиш мене, навіть без слів. Просто обіймай!"

Напевно, мене, дійсно, надто мало обіймали в дитинстві, мама рано пішла працювати, віддала бабусі, а у неї будинок, господарство, купа невідкладних справ, ніколи в гору глянути, не те що обійматися і на руках тримати.


Багато сучасних батьків теж стурбовані своєю кар'єрою, своїми інтересами і часом не так багато часу проводять з дитиною. Тобто недодають їй обіймів, які настільки необхідні кожному з нас.
 


А між тим, саме в обіймах проявляється найтонша ніжність душі. Ми максимально наближаємося до людини, віддаючи їй тепло свого тіла, наше серце знаходиться на одній лінії з її серцем і створює безперервну хвилю вібрацій, з'єднується в потужне захисне коло, яке допомагає нам відчувати себе впевненіше. Захисне кільце любові.

Не випадково, напевно, символом сімейного щастя є обручка. Вона ніби натякає кожному з нас про необхідність обіймів. Щоб нас обійняли і притиснули до себе, для того, щоб ми теж могли обійняти і притиснутися, відчути довіру, тепло і любов, саме для цього ми і створюємо сім'ї. Перебуваючи в материнській утробі, ми вже відчували цю безумовну ніжність душі, яка дарувала нам відчуття впевненості й захисту. Тепер нам хочеться повторити це неймовірне і незабутнє відчуття, яке можна відчути лише під час обіймів.
 


Ви ніколи не замислювалися, чому люди так люблять секс, адже задовольнити себе можна і самому, не вдаючись до допомоги партнера.

Вони люблять секс за обійми! І тому, коли у вас болить голова чи нема сил напружуватися (якісний секс вимагає значної витрати енергії), просто обійміть один одного міцніше. А там і до сексу недалеко... Адже вам не просто розслабитися потрібно і зняти напругу, задовольнивши свої фізіологічні потреби, вам і від сексу потрібні емоції тепла і захищеності, а просто кажучи, обійми.

Обійми - це наше все, тому що це і є любов!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше