"Обличчя Війни" в Україні

21 липня 2015
Редакція
Нова унікальна робота Дар'ї Марченко - "Обличчя війни" (портрет Путіна) - була створена у відповідь на події 2014 року в Україні, коли Росія проявила агресію і напала на Східну частину країни, тим самим створивши найбільший військовий конфлікт в Європі з часів другої світової війни і поставивши під загрозу світову безпеку. Війна триває вже більше року і забрала життя більше 30-ти тисяч людей.
 
Куратор художника Леонора Янко каже: "Моїм першим досвідом роботи з Дашею був мій проект для берлінського музею MAUERMUSEUM - MUSEUM HAUS AM CHECKPOINT CHARLIE, її актуальна робота "Знак світлофорного регулювання" стала першою роботою, яка потрапила в постійну експозицію цього музею. Марченко - художник, що тонко все відчуває, швидко реагує на зміни в нашій країні та світі, а з особистого спілкування з автором скажу, що пишаюся знайомством з цією геніальною особистістю".
 
Дар'я Марченко - Майстер Оптичних 3D-ілюзій, Голова Департаменту Культури в International Diplomatic Council in Ukraine. Організатор безлічі культурних та благодійних заходів. Але в першу чергу позиціонує себе, як художник, мандрівник і письменник. Місія її творчості - врегулювання конфліктів у світі та його гармонізація.
 
"Обличчя війни" - це антивоєнна картина, розміром 240х170 см, має велике історичне значення. Вона створена з гільз, узятих з різних частин фронту. Унікальна у своєму роді та єдина у світі мозаїка-інсталяція, на якій зображено обличчя цинічного політика тирана Володимира Путіна, є першим в історії твором в такій техніці та стилі й має філософський концептуальний зміст: "Як не висвітлювали війну, і як вона б не 
виглядала - вона складається з життів безвинних людей". На полотні можна побачити містерію, насичену енергією війни, що складається з її першоелементів: пороху, свинцю, сталі, бронзи, латуні, міді і цинку, в дивовижному поєднанні з масляними та акриловими фарбами.

Картина закликає замислитися кожного, хто бере до рук зброю, про роль кривавих політичних амбіцій в історії цивілізації і про те, що немає нічого більш цінного, ніж життя людини.
 
Починаючи з вересня до кінця 2015 року, куратор Леонора Янко представить концепцію проекту "Обличчя Війни" в ряді виставок у містах Європи, в тому числі в м. Берліні.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше