Ефективні поради, як стати кращим для себе

Що робити, якщо ви відчуваєте брак мотивації для досягнення поставлених цілей? Традиційно нам рекомендують звернутися за порадою до того, хто вже досяг того, чого прагнете ви: успішно влаштувався на роботу, отримав підвищення, схуд або закінчив курси з програмування. Але навряд чи це спрацює. Quartz розповів, чому.

На думку психологів Лорен Ескрейс-Вінклер з Уортонського університету і Айєлет Фішбах з Університету Чикаго, тактика пошуку порадників - хибна. Щоб повернути мотивацію на досягнення мети, потрібно не отримувати поради - потрібно їх давати. Це допоможе трансформувати знання в дії.

У серії експериментів Ескрейс-Вінклер і Фішбах запропонували піддослідним, які страждали нестачею самоконтролю, щоб домогтися свого - допомагати порадами іншим людям. Серед них були безробітні, які ніяк не могли знайти місце, люди, у яких не виходило економити гроші, контролювати злість, і підлітки, які відставали у навчанні. Психологи припустили, що хоча ці люди не отримували ніяких нових знань, даючи поради іншим, вони зміцнювали впевненість в собі.

Зображення: рinterest.

Результати підкріпили їхнє припущення:

  • 68% безробітних, які пройшли дослідження, заявили, що відчували себе більш мотивованими на пошуки роботи після того, як самі давали поради колегам по нещастю, ніж отримуючи їх від інших.
  • 72% людей, які не могли змусити себе заощаджувати, також знайшли мотивацію після давання порад іншим. Коли ж вони отримували поради самі, це працювало гірше.
  • 77% людей, нездатних контролювати злість, захотіли навчитися це робити, після того, як стали давати поради іншим.

Такий же результат був у 72% охочих схуднути. Даючи поради, вони відчули впевненість у своїх власних силах досягти мети. А коли читали статті з порадами про схуднення, це ні до чого не приводило.
Ми часто думаємо, що нездатність досягти мети полягає у відсутності необхідних для цього знань. Однак насправді люди, які втратили мотивацію, точно знають, що потрібно робити, щоб домогтися успіху - вони просто не діють.Наприклад, люди думають, що ті, кому не вдається схуднути, просто не знають гарних дієт. Насправді вони знають достатньо, просто не застосовують своїх знань на практиці.

Тож, якщо ви, як більшість з нас, знаєте, що потрібно робити, поділіться цим знанням з іншими. Можливо, це той самий чарівний стусан, який вам так потрібен.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com