Новий стандарт HDMI позбавить пристрої від блоків живлення

3 лютого 2023
Volodumur Rizak

Новий стандарт HDMI позбавить пристрої від блоків живлення

Поправки до HDMI 2.1a опубліковані організацією HDMI Forum, яка займається розробкою та сертифікацією цього стандарту. Ключова особливість – функція Cable Power. За допомогою HDMI-кабелі зможуть передавати живлення на пристрої.

Що це означає?
Пристрій, до якого буде підключено кабель HDMI 2.1a, зможе отримувати від нього енергію - тобто підключатися до розетки тепер не потрібно. Функція працюватиме лише за кількох умов:

вихідний пристрій підтримує стандарт HDMI 2.1a;
пристрій підтримує цей стандарт;
кабель також відповідний.
Кабелі будуть позначені спеціальними маркерами. До приймального пристрою (наприклад, телеприставки типу Apple TV або Xiaomi Mi Box) варто протягнути кабель з позначкою HDMI Sink. Якщо переплутати їх стороною, то передаватиметься лише зображення та звук, але не живлення.

Однак потужність, що передається по кабелю, не буде великою — всього 5 вольт, 0,3 ампера, тобто 1,5 Вт. Але для живлення деяких пристроїв цього цілком достатньо.

Взагалі, деякі люди, що розбираються в питанні, помітять, що активні HDMI-кабелі існували і до цього. Однак такий стандарт потрібен був в основному для кабелів Ultra High Speed HDMI довше кількох метрів, щоб забезпечити пропускну здатність обіцяні 48 Гбіт/с. Тепер із введенням нового стандарту активні кабелі коротше трьох метрів зможуть живити пристрої, до яких підключені.

Поки невідомо, коли саме з'являться пристрої, що підтримують стандарт.
.
https://spcs.pro/forums/topic/kak-vybrat-hdmi-k...
Як вибрати кабель hdmi
.
Що таке hdmi кабель стандарту 2.1
https://spcs.pro/forums/topic/standart-hdmi-2-1...

https://sun9-north.userapi.com/sun9-83/s/v1/ig2...

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com