Нове обличчя Getty і 100 тис. книг з історії мистецтва та архітектури

22 червня 2016
Маргарита

Новий дизайн, понад 100 тис. книг, журналів та інших матеріалів із історії мистецтва, архітектури та суміжних дисциплін. Все це - дослідницький портал Getty, що святкує 4-у річницю свого існування.


Тиждень тому про нове обличчя порталу і поповнення фото скарбниці повідомила контент-спеціаліст проекту Енні Рана в своєму блозі Iris. Тепер всі цифрові здобутки світового надбання можна не тільки переглядати, але і скачувати, при цьому абсолютно безкоштовно, і саме головне – вони підтримують текстовий пошук.
 


Варто пригадати, що на початку своєї роботи в 2012 р. базу порталу поповнювали лише вісім інституцій-партнерів, а вже сьогодні їх налічується понад 20, що суттєво позначилося на роботі ресурсу. На даний момент з порталом співпрацюють такі значні та відомі (не без причин) заклади як: музей Гуггенхайма в Нью-Йорку, інститут мистецтв Чикаго, бібліотека інституту Варбурга, герцога Августа в Вольфенбюттелі та римський інститут Макса Планка. Також йдуть перемовини з бібліотеками Індії, Ірана і Японії – адже портал працює як пошукова система-агрегатор великих бібліотек, що переадресовує користувача за цифровою версією в ту чи іншу систему зберігання. Однак, і сам інститут Гетті на протязі останнього року, плануючи оновлення, активно поповнював свої цифрові колекції.
 
На сьогодні сайт іде в ногу з часом, що в значній мірі полегшує роботу користувачів із матеріалом. Тепер кожна книга має свою URL-адресу, що дозволяє без обмежень ділитися посиланнями.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше