Незвідана Греція та її історичні й природні дивовижі

7 липня 2020
Редакція

Країна, про яку йтиметься далі, стабільно входить до топу найбільш відвідуваних туристами держав і після зустрічі з нею відразу закохує у себе. Чудовий клімат, тепле і чисте море, комфортабельні пляжі, мальовничі острови та унікальні історичні пам’ятки — усе це чарівна Греція. Додайте до переліченого готелі на будь-який смак і гаманець, легендарну гостинність місцевих жителів, неймовірно смачну кухню та розкішне вино й зрозумієте, що згадувана країна — ідеальне місце для проведення відпустки. 

Плануємо відпочинок для усієї родини

Особливо комфортними грецькі курорти будуть для дітей. Розвинена туристична інфраструктура, велика кількість піщаних пляжів, де створено умови для максимально комфортного сімейного відпочинку, чудові можливості для екскурсій — запорука незабутньої відпустки. 

У цій країні сила-силенна природних та історичних цікавинок. Вибираючи путівку до Греції на сайті, відразу дізнайтеся, яка визначна пам’ятка культури розташована найближче до місця майбутнього відпочинку й відразу заплануйте подорож до неї. 

Під час поїздки до цієї дивовижної держави обов’язково треба побачити щось цікаве. Сподіваємося, наш коротенький гід неочевидними грецькими must see допоможе вам у них зорієнтуватися.

Подорож на Крит

Екскурсія до Національного парку «Самарійська ущелина» — чудовий привід провести час на природі. Прогулянка займе весь день, тож, вирушаючи в дорогу, не забудьте запастися водою, перекусом, відповідно вдягтися та взутися. Поїздка до «Самарійської ущелини» надасть можливість  помилуватися фантастичними гірськими пейзажами, побачити старовинні культові споруди, дізнатися чимало цікавого про історію Криту. 

Також радимо обов’язково відвідати унікальне містечко Ханья. Його історія сягає сивої давнини. Ханья відоме на весь світ своїми пам’ятками венеціанського та османського періодів. Фантастична архітектура, багатюща культурна спадщина, неповторна атмосфера цього населеного пункту залишать найкращі спогади. 

Ханья колись було столицею Криту, а нині нагадує затишне італійське містечко на морському узбережжі. Насамперед тут варто подивитися Мечеть яничарів, фортецю Фіркас та вілли венеціанських дожів.

Хіос і Фолегандрос

Острів Хіос — справжній заповідник старовинної колоритної Греції. Радимо відвідати селище Піргі, яке знамените неповторною строкатою архітектурою. Також на Хіосі є кілька мальовничих пляжів із чорним та білим піском і кришталево чистою морською водою.

Іще один неймовірний острів, де можна побачити Грецію, якою вона була півстоліття тому, — маловідомий Фолегандрос. Невеликий клаптик суші в Егейському морі стовідсотково сподобається поціновувачам давньої архітектури. Найкращий спосіб ознайомитися з Фолегандросом — піша прогулянка та недовга приємна подорож на яхті навколо острова. 

У пошуках чудес

Греція — одна країн світу, куди православні християни здійснюють паломництво. Місцеві святині масово відвідують і туристи з України. 

Чимало святинь, які зберігаються у грецьких церквах та монастирях, мають славу чудотворних. До старовинних образів ідуть просити про щастя дітей, добробут, довголіття тощо. 

Тим, хто прагне справдження мрії про здорових нащадків, радимо відвідати монастир Цамбіка, який розташований на мальовничому Родосі. Саме у цій обителі зберігається знаменита святиня — ікона Діви Марії, котру вважають чудотворною. 

Загалом на материковій та острівній Греції є десятки неймовірних місцин. Тож дізнавайтеся більше про цю казкову країну, вибирайте путівку та збирайте валізу: дива чекають на вас! 



 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше